De meerderheid van de passagiers waren Chinese burgers. Feng Yi en Fu Wa, twee acht jaar oude panda's, kregen een erewacht in Kuala Lumpur. Het vrouwtje, Feng Yi, werd even aan de televisiecamera's getoond vooraleer ze met haar partner naar de nationale dierentuin werd gebracht.

"Dat de aankomst van deze twee kostbare iconen van China mogen bijdragen tot de opbouw van een eeuwige vriendschap en duurzame samenwerking" tussen China en Maleisië, verklaarde de Maleisische minister van Milieu, Palanivel Govindasamy, tijdens de onthaalceremonie.

Verdwenen Boeing 777

Volgens een akkoord uit 2012 leent China de dieren uit aan Maleisië voor een periode van tien jaar, in het kader van de "pandadiplomatie" die Peking nauw aan het hart ligt.

De aankomst van beide dieren was voorzien op 16 april, maar China stelde dat uit in afwachting van informatie over de verdwijning van de Boeing 777 van Malaysia Airlines. Dat toestel verdween op 8 maart van de radar en had 239 passagiers aan boord, onder wie 153 Chinezen.

De panda's krijgen onderdak dat bijna 8 miljoen dollar heeft gekost, een bedrag dat heel wat wenkbrauwen deed fronsen. Zouden de panda's tijdens hun verblijf nakomelingen krijgen, mag Kuala Lumpur die houden. (Belga/TE)

De meerderheid van de passagiers waren Chinese burgers. Feng Yi en Fu Wa, twee acht jaar oude panda's, kregen een erewacht in Kuala Lumpur. Het vrouwtje, Feng Yi, werd even aan de televisiecamera's getoond vooraleer ze met haar partner naar de nationale dierentuin werd gebracht. "Dat de aankomst van deze twee kostbare iconen van China mogen bijdragen tot de opbouw van een eeuwige vriendschap en duurzame samenwerking" tussen China en Maleisië, verklaarde de Maleisische minister van Milieu, Palanivel Govindasamy, tijdens de onthaalceremonie. Volgens een akkoord uit 2012 leent China de dieren uit aan Maleisië voor een periode van tien jaar, in het kader van de "pandadiplomatie" die Peking nauw aan het hart ligt. De aankomst van beide dieren was voorzien op 16 april, maar China stelde dat uit in afwachting van informatie over de verdwijning van de Boeing 777 van Malaysia Airlines. Dat toestel verdween op 8 maart van de radar en had 239 passagiers aan boord, onder wie 153 Chinezen. De panda's krijgen onderdak dat bijna 8 miljoen dollar heeft gekost, een bedrag dat heel wat wenkbrauwen deed fronsen. Zouden de panda's tijdens hun verblijf nakomelingen krijgen, mag Kuala Lumpur die houden. (Belga/TE)