Dat meldt de Mexicaanse mensenrechtenorganisatie Observatorio Nacional Cuidadano. In Mexico werden 15,3 moorden geteld per 100.000 inwoners. In Europese landen ligt dat cijfer tussen 0 en 3. Er worden ook steeds vaker mensen ontvoerd of afgeperst. Het aantal ontvoeringen in het Latijns-Amerikaanse land steeg met 21 procent tot 1.702, maar volgens experten worden lang niet alle gevallen aangegeven.

De mensenrechtenorganisatie bekritiseert de Mexicaanse overheid omdat ze geen duidelijke strategie nastreeft in de strijd tegen de misdaad. Er zijn volgens de organisatie wel geïsoleerde offensieven, maar er bestaat geen uniforme veiligheidsstrategie voor het hele land. Het leeuwendeel van de moorden zijn het gevolg van de drugsoorlog die al jaren woedt in het land.(Belga/TV)

Dat meldt de Mexicaanse mensenrechtenorganisatie Observatorio Nacional Cuidadano. In Mexico werden 15,3 moorden geteld per 100.000 inwoners. In Europese landen ligt dat cijfer tussen 0 en 3. Er worden ook steeds vaker mensen ontvoerd of afgeperst. Het aantal ontvoeringen in het Latijns-Amerikaanse land steeg met 21 procent tot 1.702, maar volgens experten worden lang niet alle gevallen aangegeven.De mensenrechtenorganisatie bekritiseert de Mexicaanse overheid omdat ze geen duidelijke strategie nastreeft in de strijd tegen de misdaad. Er zijn volgens de organisatie wel geïsoleerde offensieven, maar er bestaat geen uniforme veiligheidsstrategie voor het hele land. Het leeuwendeel van de moorden zijn het gevolg van de drugsoorlog die al jaren woedt in het land.(Belga/TV)