De Mexicaanse Senaat keurde het akkoord goed met 114 stemmen. Vier senatoren stemden tegen, drie anderen onthielden zich. 'De beslissing van de Senaat zal helpen om Mexico een sterke positie te geven in de huidige internationale conjunctuur', aldus Senaatsvoorzitter Marti Batres.

Het akkoord werd in november ondertekend. Het omvat strengere regels rond de export van wagens en melkproducten naar de VS, en verplicht Mexico om de arbeidsrechten te verstrengen.

De Amerikaanse president Donald Trump laat zich al lang kritisch uit over NAFTA. Het in 1994 afgesloten akkoord heeft volgens hem een negatief effect op de Amerikaanse arbeidsmarkt, en hij maakte van het heronderhandelen van het akkoord een van de speerpunten van zijn campagne.

Het nieuwe akkoord werd eind november vorig jaar ondertekend door Trump, de Canadese premier Justin Trudeau en de vorige Mexicaanse president Enrique Peña Nieto. De ondertekening van het akkoord heeft Trump niet tegengehouden om te dreigen met tarieven op Mexicaanse import. Die zouden er komen indien Mexico de instroom van migranten niet zou stoppen. Beide landen sloten daarover eerder deze maand een akkoord.

Ook Canada en de VS moeten het nieuwe akkoord nog ratificeren. Het omvat een markt van bijna 500 miljoen mensen.

De Mexicaanse Senaat keurde het akkoord goed met 114 stemmen. Vier senatoren stemden tegen, drie anderen onthielden zich. 'De beslissing van de Senaat zal helpen om Mexico een sterke positie te geven in de huidige internationale conjunctuur', aldus Senaatsvoorzitter Marti Batres. Het akkoord werd in november ondertekend. Het omvat strengere regels rond de export van wagens en melkproducten naar de VS, en verplicht Mexico om de arbeidsrechten te verstrengen. De Amerikaanse president Donald Trump laat zich al lang kritisch uit over NAFTA. Het in 1994 afgesloten akkoord heeft volgens hem een negatief effect op de Amerikaanse arbeidsmarkt, en hij maakte van het heronderhandelen van het akkoord een van de speerpunten van zijn campagne. Het nieuwe akkoord werd eind november vorig jaar ondertekend door Trump, de Canadese premier Justin Trudeau en de vorige Mexicaanse president Enrique Peña Nieto. De ondertekening van het akkoord heeft Trump niet tegengehouden om te dreigen met tarieven op Mexicaanse import. Die zouden er komen indien Mexico de instroom van migranten niet zou stoppen. Beide landen sloten daarover eerder deze maand een akkoord. Ook Canada en de VS moeten het nieuwe akkoord nog ratificeren. Het omvat een markt van bijna 500 miljoen mensen.