Dat heeft de nationale commissaris voor Veiligheid Manuel Mondragón y Kalb dinsdag meegedeeld.

Enkele dagen na zijn aantreden in december vorig jaar, had president Enrique Peña Nieto de oprichting van de nieuwe politie-eenheid aangekondigd. De tienduizend leden zullen ingezet worden in de deelstaten waar de drugsoorlog woedt. Franse veiligheidsexperts staan Mexico bij met advies.

Bloedige strijd

In de strijd tegen de kartels zet de regering naast de politie ook het leger in. De soldaten zijn vaak niet getraind in recherchewerk, maar de agenten missen dan weer de militaire slagkracht om de zwaarbewapende kartels te bekampen.

Als buurland van de Verenigde Staten is Mexico het transitland voor Zuid-Amerikaanse drugs naar de VS. Verschillende kartels voeren een bloederige onderlinge strijd om de drugshandel te controleren. Daarbij schuwen ze het geweld niet, met talloze meldingen van gruwelijke afrekeningen en moordpartijen. (Belga/TV)

Dat heeft de nationale commissaris voor Veiligheid Manuel Mondragón y Kalb dinsdag meegedeeld.Enkele dagen na zijn aantreden in december vorig jaar, had president Enrique Peña Nieto de oprichting van de nieuwe politie-eenheid aangekondigd. De tienduizend leden zullen ingezet worden in de deelstaten waar de drugsoorlog woedt. Franse veiligheidsexperts staan Mexico bij met advies.In de strijd tegen de kartels zet de regering naast de politie ook het leger in. De soldaten zijn vaak niet getraind in recherchewerk, maar de agenten missen dan weer de militaire slagkracht om de zwaarbewapende kartels te bekampen.Als buurland van de Verenigde Staten is Mexico het transitland voor Zuid-Amerikaanse drugs naar de VS. Verschillende kartels voeren een bloederige onderlinge strijd om de drugshandel te controleren. Daarbij schuwen ze het geweld niet, met talloze meldingen van gruwelijke afrekeningen en moordpartijen. (Belga/TV)