Mexico: 10 doden bij aanval op bierhandel

Agenten bewaken de bierhandel © REUTERS

In de buurt van Monterrey in het noorden van Mexico zijn gewapende mannen een bierhandel binnengevallen. Bij een schietpartij kwamen volgens lokale autoriteiten tien mensen om het leven.

De feiten speelden zich af op klaarlichte dag, in de stad Garcia. De schutters kwamen met twee wagens ter plaatse en openden het vuur. Voor hun vlucht kleedden ze verschillende slachtoffers volledig uit en graaiden ze 10.000 pesos (zo’n 650 dollar) mee.

V olgens de procureur gaat het vermoedelijk om een afrekening tussen twee criminele bendes. In de opslagplaats werd ook zeven kilo marihuana aangetroffen.

Brandstichting

De politie en het leger hebben de omgeving rond de bierhandel afgesloten. Zeven slachtoffers kwamen ter plaatse om, drie anderen stierven in het ziekenhuis aan hun verwondingen.

Volgens de onderzoekers werd de bierhandel in het verleden nog gebruikt als dekmantel door leden van het Zetas-drugskartel. De leider van dat kartel, Omar Trevino, alias “Z-42”, werd in maart van dit jaar opgepakt. Hij wordt beschuldigd van de brand in het casino van Monterrey, waarbij 52 mensen omkwamen.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content