"Hand in hand tonen we een nationale eenheid die geen onderscheid maakt tussen mensen", zei senator Armando Rios Piter, omringd door andere politici en studenten aan de rivier Rio Grande in de grensstad Ciudad Juarez. "Mexico is meer dan een muur."

Armando Cabada, de burgemeester van Ciudad Juarez, zei dat de menselijke ketting bewees dat de mensen in de grensstreek meer verenigd zijn dan ooit. Ook de burgemeester van El Paso, de Amerikaanse stad aan de andere kant van de rivier, nam deel aan het protest. "We zijn één stad", zei hij. Ook in de Mexicaanse grensstad Tijuana waren er plannen om een menselijke ketting te vormen.

De bouw van een muur aan de Amerikaans-Mexicaanse grens was een van de speerpunten tijdens Trumps verkiezingscampagne, en kort na zijn aantreden ondertekende hij een decreet voor de bouw ervan. Hij zei dat de bouw binnen enkele maanden zou starten, en dat de kosten later "voor honderd procent" door Mexico zouden worden terugbetaald.

"Hand in hand tonen we een nationale eenheid die geen onderscheid maakt tussen mensen", zei senator Armando Rios Piter, omringd door andere politici en studenten aan de rivier Rio Grande in de grensstad Ciudad Juarez. "Mexico is meer dan een muur." Armando Cabada, de burgemeester van Ciudad Juarez, zei dat de menselijke ketting bewees dat de mensen in de grensstreek meer verenigd zijn dan ooit. Ook de burgemeester van El Paso, de Amerikaanse stad aan de andere kant van de rivier, nam deel aan het protest. "We zijn één stad", zei hij. Ook in de Mexicaanse grensstad Tijuana waren er plannen om een menselijke ketting te vormen. De bouw van een muur aan de Amerikaans-Mexicaanse grens was een van de speerpunten tijdens Trumps verkiezingscampagne, en kort na zijn aantreden ondertekende hij een decreet voor de bouw ervan. Hij zei dat de bouw binnen enkele maanden zou starten, en dat de kosten later "voor honderd procent" door Mexico zouden worden terugbetaald.