De Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) benadrukt dat het Europese continent stilaan wordt ingehaald door andere werelddelen. 'Europa moet samenwerken, wil het continent vooruitgaan', klinkt het.

Op 22 september trekken de Duitsers naar de stembus voor Bondsdagverkiezingen. Angela Merkel hoopt op een overwinning voor haar Christelijke Duitse Unie, en zelf wil ze graag voor een derde maal op rij bondskanselier worden. Nu de verkiezingscampagne volop loopt, tracht ze kiezers ervan te overtuigen dat stilstaan voor haar gelijk is aan achteruitgaan.

'Europees hart'

"Europa is het eeuwenlang gewoon geweest om de wereld te leiden. Daardoor ziet het niet in dat andere landen zowel op economisch vlak als op andere gebieden het continent aan het inhalen zijn", citeert een correspondent van The Telegraph vanuit Berlijn Angela Merkel.

Tijdens een televisieoptreden kon het publiek vragen stellen en diende Merkel de aanwezigen van krachtige repliek. "Ik wil niet in een continent wonen waar toeristen enkel naar toe reizen om te kijken hoe het vroeger was, terwijl de modernisering op een andere plek in de wereld plaatsvindt. Europa moet meer zijn dan het continent waar de eerste wagen gebouwd werd", stelt ze.

Om als continent te kunnen blijven groeien en moderniseren is het volgens Merkel erg belangrijk dat Europese landen samenwerken in plaats van elkaar te bekritiseren. "Mijn ideeën worden me ingegeven door een Europees hart", voegde ze er aan toe.

Sterk Europa

De noodzaak van een sterk Europa is de rode draad doorheen Merkels verkiezingscampagne. Solidariteit met landen als Griekenland, moet volgens de bondskanselier samengaan met hervormingen. Deze uitspraken maken haar erg onpopulair in Zuid-Europa. Door haar directe en strenge besparingsvoorstellen is ze in Griekenland en Cyprus geregeld kop van jut. Meermaals beeldden Griekse betogers haar af met een Hitlersnorretje of in Nazi-uniform.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) benadrukt dat het Europese continent stilaan wordt ingehaald door andere werelddelen. 'Europa moet samenwerken, wil het continent vooruitgaan', klinkt het. Op 22 september trekken de Duitsers naar de stembus voor Bondsdagverkiezingen. Angela Merkel hoopt op een overwinning voor haar Christelijke Duitse Unie, en zelf wil ze graag voor een derde maal op rij bondskanselier worden. Nu de verkiezingscampagne volop loopt, tracht ze kiezers ervan te overtuigen dat stilstaan voor haar gelijk is aan achteruitgaan. "Europa is het eeuwenlang gewoon geweest om de wereld te leiden. Daardoor ziet het niet in dat andere landen zowel op economisch vlak als op andere gebieden het continent aan het inhalen zijn", citeert een correspondent van The Telegraph vanuit Berlijn Angela Merkel. Tijdens een televisieoptreden kon het publiek vragen stellen en diende Merkel de aanwezigen van krachtige repliek. "Ik wil niet in een continent wonen waar toeristen enkel naar toe reizen om te kijken hoe het vroeger was, terwijl de modernisering op een andere plek in de wereld plaatsvindt. Europa moet meer zijn dan het continent waar de eerste wagen gebouwd werd", stelt ze.Om als continent te kunnen blijven groeien en moderniseren is het volgens Merkel erg belangrijk dat Europese landen samenwerken in plaats van elkaar te bekritiseren. "Mijn ideeën worden me ingegeven door een Europees hart", voegde ze er aan toe. De noodzaak van een sterk Europa is de rode draad doorheen Merkels verkiezingscampagne. Solidariteit met landen als Griekenland, moet volgens de bondskanselier samengaan met hervormingen. Deze uitspraken maken haar erg onpopulair in Zuid-Europa. Door haar directe en strenge besparingsvoorstellen is ze in Griekenland en Cyprus geregeld kop van jut. Meermaals beeldden Griekse betogers haar af met een Hitlersnorretje of in Nazi-uniform.