De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft sinds maandag een nieuwe man aan haar zijde. Voortaan is Steffen Seibert haar woordvoerder. Bijna alle Duitsers kennen hem als nieuwslezer van Heute, het avondnieuws op ZDF.

Merkel heeft de voormalige journalist voorgesteld als woordvoerder en hoofd van de persdienst van de Duitse regering. Seibert was niet alleen een populair nieuwsanker, hij presenteerde ook vele gala's en shows en was correspondent voor ZDF in Washington.

Seibert is de opvolger van Ulrich Wilhelm, eveneens een voormalig journalist. Hij is teruggekeerd naar zijn vroeger beroep en hoofdredacteur van de Bayerische Rundfunk geworden.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft sinds maandag een nieuwe man aan haar zijde. Voortaan is Steffen Seibert haar woordvoerder. Bijna alle Duitsers kennen hem als nieuwslezer van Heute, het avondnieuws op ZDF.Merkel heeft de voormalige journalist voorgesteld als woordvoerder en hoofd van de persdienst van de Duitse regering. Seibert was niet alleen een populair nieuwsanker, hij presenteerde ook vele gala's en shows en was correspondent voor ZDF in Washington.Seibert is de opvolger van Ulrich Wilhelm, eveneens een voormalig journalist. Hij is teruggekeerd naar zijn vroeger beroep en hoofdredacteur van de Bayerische Rundfunk geworden.