Merkel heeft geen excuses aangeboden aan Berlusconi

Angela Merkel ontkent dat ze zich aan Silvio Berlusconi zou geëxcuseerd hebben voor de openlijke terechtwijzing. Het was Berlusconi die die kwakkel de wereld instuurde.

Angela Merkel ontkent dat ze zich op de Eurotop aan Silvio Berlusconi geëxcuseerd heeft voor de publieke terechtwijzing van de Italiaanse premier. Berlusconi had dat ‘nieuws’ zelf gemeld aan een Italiaanse televisiejournalist.

De Duitse bondskanselier Merkel tikte Berlusconi samen met de Franse president Nicolas Sarkozy op de vingers omdat hij geen werk maakt van de beloofde economische hervormingen. Nu heeft Merkel zich daar volgens de Italiaanse eerste minister voor geëxcuseerd.

Berlusconi: ‘Ze heeft Italië niet willen vernederen’

Berlusconi belde tijdens een korte pauze op de Eurotop naar een journalist van de Italiaanse staatszender RAI om de excuses wereldkundig te maken. “Merkel is zich komen excuseren voor afgelopen zondag. Ze zei me dat ze Italië niet heeft willen vernederen”, aldus Berlusconi.

De woordvoerder van Merkel, Steffen Seibert, ontkende het verhaal echter meteen op Twitter. “Er zijn geen excuses geweest omdat er niets is om zich voor te excuseren. Mr. Berlusconi en mevr. Merkel hebben open discussies, zoals dat kan voorvallen onder vrienden”, luidde het. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content