Merkel, Poetin, Hollande en Porosjenko zullen de akkoorden van Minsk onder de loep nemen. Die beoogden de crisis in Oekraïne op te lossen. De laatste ontmoeting in het zogenaamde 'Normandië-formaat', naar de gesprekken die in juni 2014 bij de herdenking van de landing van de geallieerden in Europa plaatsvonden, dateert van 2 januari 2015 in Parijs.

De akkoorden van Minsk werden in februari vorig jaar gesloten, maar hebben voorlopig niet geleid tot een wapenstilstand tussen de pro-Russische separatisten en de Oekraïense regeringstroepen.

Poetin zegde vorige week een bezoek aan Parijs verrassend af. Dmitri Peskov, woordvoerder van het Kremlin, noemde als reden verschillende programmapunten die door de Franse gastheer waren geschrapt. De laatste tijd zijn er grote meningsverschillen tussen Rusland en Frankrijk over het conflict in Syrië.

(Belga/SK)

Merkel, Poetin, Hollande en Porosjenko zullen de akkoorden van Minsk onder de loep nemen. Die beoogden de crisis in Oekraïne op te lossen. De laatste ontmoeting in het zogenaamde 'Normandië-formaat', naar de gesprekken die in juni 2014 bij de herdenking van de landing van de geallieerden in Europa plaatsvonden, dateert van 2 januari 2015 in Parijs.De akkoorden van Minsk werden in februari vorig jaar gesloten, maar hebben voorlopig niet geleid tot een wapenstilstand tussen de pro-Russische separatisten en de Oekraïense regeringstroepen.Poetin zegde vorige week een bezoek aan Parijs verrassend af. Dmitri Peskov, woordvoerder van het Kremlin, noemde als reden verschillende programmapunten die door de Franse gastheer waren geschrapt. De laatste tijd zijn er grote meningsverschillen tussen Rusland en Frankrijk over het conflict in Syrië.(Belga/SK)