Duitsland zou dit jaar 800.000 vluchtelingen opvangen, sommige media spreken zelfs van anderhalf miljoen, maar bondskanselier Angela Merkel gaat haar beleid terzake niet wijzigen. Dat zei ze woensdagavond in een zeldzaam televisie-interview op ARD. Nochtans groeit de kritiek: bij de bevolking, maar ook bij zusterpartij CSU en coalitiepartner SPD.

"We kunnen het aan (Wir schaffen das, red.). Ik ben daar volledig van overtuigd", herhaalde Merkel. Volgens haar beschikt Duitsland over de beste papieren op de crisis de baas te kunnen. "Je kan erg, erg veel bereiken als de wil er is", klonk het, waarbij de bondskanselier beklemtoonde dat ze "optimistisch" is en "overtuigd" dat het probleem kan opgelost worden.

Uitzonderlijk

Het is zeer uitzonderlijk dat Merkel haar opwachting maakt in een talkshow. Ze vroeg de Duitsers om begrip. Volgens haar gaat ze geen beloften maken die ze niet kan houden. "Er is geen eenvoudige oplossing en het is niet mogelijk om nu de grens te sluiten. Het opnemen van vluchtelingen zal niet stoppen", beklemtoonde ze.

Merkel merkte ook nog op dat ze niet aan de competitie wil deelnemen van de meest vijandige, om zo de vluchtelingen weg te jagen. De Duitse bondskanselier sprak ook haar uitdrukkelijke steun uit voor de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière. Volgens haar zal hij niet ontslagen worden, want ze heeft hem meer dan ooit nodig, klonk het. (Belga/TE)

Duitsland zou dit jaar 800.000 vluchtelingen opvangen, sommige media spreken zelfs van anderhalf miljoen, maar bondskanselier Angela Merkel gaat haar beleid terzake niet wijzigen. Dat zei ze woensdagavond in een zeldzaam televisie-interview op ARD. Nochtans groeit de kritiek: bij de bevolking, maar ook bij zusterpartij CSU en coalitiepartner SPD. "We kunnen het aan (Wir schaffen das, red.). Ik ben daar volledig van overtuigd", herhaalde Merkel. Volgens haar beschikt Duitsland over de beste papieren op de crisis de baas te kunnen. "Je kan erg, erg veel bereiken als de wil er is", klonk het, waarbij de bondskanselier beklemtoonde dat ze "optimistisch" is en "overtuigd" dat het probleem kan opgelost worden. Het is zeer uitzonderlijk dat Merkel haar opwachting maakt in een talkshow. Ze vroeg de Duitsers om begrip. Volgens haar gaat ze geen beloften maken die ze niet kan houden. "Er is geen eenvoudige oplossing en het is niet mogelijk om nu de grens te sluiten. Het opnemen van vluchtelingen zal niet stoppen", beklemtoonde ze. Merkel merkte ook nog op dat ze niet aan de competitie wil deelnemen van de meest vijandige, om zo de vluchtelingen weg te jagen. De Duitse bondskanselier sprak ook haar uitdrukkelijke steun uit voor de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière. Volgens haar zal hij niet ontslagen worden, want ze heeft hem meer dan ooit nodig, klonk het. (Belga/TE)