Merkel: ‘Decennium nodig om Europa uit crisis te halen’

© reuters

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft zaterdag meegedeeld dat Europa “een decennium nodig heeft om zijn financiën te saneren en uit de schuldencrisis te geraken”.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft zaterdag meegedeeld dat Europa “een decennium nodig heeft om zijn financiën te saneren en uit de schuldencrisis te geraken”. Ze deed dat in een wekelijkse videoboodschap aan de Duitse bevolking op haar website.

“De schuldencrisis oplossen zal veel inspanningen vragen en zal stap per stap moeten worden aangepakt”, zei Merkel een dag na de G20-top in het Franse Cannes. “Het zal zeker tien jaar duren vooraleer we ons opnieuw in een betere positie bevinden”, stelde de bondskanselier.

Merkel voegde eraan toe dat het noodzakelijk is dat alle landen van de eurozone hun schuldenlast beperken. “Iedereen in Europa moet inspanningen doen en zijn plichten vervullen.”

G20-top

De deelnemers aan de G20-top hebben geprobeerd een uitbreiding van de Griekse crisis te vermijden door Italië onder toezicht van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) te plaatsen. Er werd evenwel niet beslist nieuwe financiële maatregelen te treffen om zo een wereldwijde recessie te verhinderen. (Belga/VF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content