Volg LIVE de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede om 11 uur.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel wordt tot de kanshebbers voor de Nobelprijs voor de Vrede gerekend na haar bemiddeling in het Oekraïens-Russische conflict en omdat ze de deuren van haar land opengezet heeft voor de vluchtelingen uit Syrië en andere landen in oorlog. Dat laatste heeft ook voor heel wat kritiek gezorgd in eigen land, zelfs binnen haar partij.

Bijna twee op de drie Duitsers (61 pct) vinden dat Merkel niet de juiste persoon is om de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst te nemen. Dat blijkt uit een peiling van het dagblad Handelsblatt. Toch beschouwt 34 pct van de Duitsers Merkel dan weer als de ideale kandidaat.

Ook Paus Franciscus behoort tot de favorieten wegens zijn bemiddeling in de relatie tussen de Verenigde Staten en Cuba en voor zijn bezorgdheid over het klimaat.

Andere kanshebbers zijn de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en zijn Iraanse collega Mohammed Javad Zarif voor het sluiten van het akkoord over het Iraans nucleair programma.

Volg LIVE de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede om 11 uur.De Duitse bondskanselier Angela Merkel wordt tot de kanshebbers voor de Nobelprijs voor de Vrede gerekend na haar bemiddeling in het Oekraïens-Russische conflict en omdat ze de deuren van haar land opengezet heeft voor de vluchtelingen uit Syrië en andere landen in oorlog. Dat laatste heeft ook voor heel wat kritiek gezorgd in eigen land, zelfs binnen haar partij. Bijna twee op de drie Duitsers (61 pct) vinden dat Merkel niet de juiste persoon is om de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst te nemen. Dat blijkt uit een peiling van het dagblad Handelsblatt. Toch beschouwt 34 pct van de Duitsers Merkel dan weer als de ideale kandidaat.Ook Paus Franciscus behoort tot de favorieten wegens zijn bemiddeling in de relatie tussen de Verenigde Staten en Cuba en voor zijn bezorgdheid over het klimaat. Andere kanshebbers zijn de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en zijn Iraanse collega Mohammed Javad Zarif voor het sluiten van het akkoord over het Iraans nucleair programma.