Dat heeft Merkel gezegd tegen de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. "Ik zie een Griekse schuldenafschrijving niet gebeuren", zei ze. Volgens de bondskanselier kan een dergelijke stap tot onzekerheid leiden in andere delen van Europa.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble liet op zijn beurt tegen de krant Badische Neueste Nachrichten weten dat een afschrijving op Griekse schulden niet aan de orde is. "Dat zal niet gebeuren", aldus Schäuble.

Onlangs meldde het tijdschrift Der Spiegel nog dat de Duitse centrale bank van mening is dat Griekenland uiterlijk begin volgend jaar een nieuw steunpakket nodig zal hebben. Het land heeft tot dusver al 240 miljard euro aan noodsteun toegezegd gekregen. (Belga/TV)

Dat heeft Merkel gezegd tegen de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung. "Ik zie een Griekse schuldenafschrijving niet gebeuren", zei ze. Volgens de bondskanselier kan een dergelijke stap tot onzekerheid leiden in andere delen van Europa. De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble liet op zijn beurt tegen de krant Badische Neueste Nachrichten weten dat een afschrijving op Griekse schulden niet aan de orde is. "Dat zal niet gebeuren", aldus Schäuble. Onlangs meldde het tijdschrift Der Spiegel nog dat de Duitse centrale bank van mening is dat Griekenland uiterlijk begin volgend jaar een nieuw steunpakket nodig zal hebben. Het land heeft tot dusver al 240 miljard euro aan noodsteun toegezegd gekregen. (Belga/TV)