Meisje van 7 op school verkracht in India

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

Nadat een zevenjarig meisje in India op school werd verkracht, is de dader voortvluchtig. De directrice werd opgepakt. Honderden mensen kwamen op straat om aan de school te protesteren.

India is opgeschrikt door een nieuwe verkrachtingszaak. Een meisje van amper zeven jaar werd in de toiletten van een school tijdens de speeltijd verkracht. Honderden mensen kwamen op straat om aan de school te protesteren.

De verdachte is voortvluchtig. De politie is een klopjacht gestart op basis van een robotfoto, het zou gaan om een man van amper 20 jaar.

De directrice van de school in Vasco, in de deelstaat Goa, werd opgepakt op beschuldiging van nalatigheid. De toiletten liggen vlak naast haar kantoor.

Pijn De verkrachting kwam aan het licht nadat het slachtoffer had geklaagd over pijn en medisch onderzocht werd, zo meldt het nieuwsagentschap Press Trust of India. Nadat het nieuws bekendraakte, stroomden duizenden familieleden en inwoners van Vasco toe aan de school.

Enkele weken geleden veroorzaakte de groepsverkrachting en de daaropvolgende dood van een 23-jarige studente op een bus in de hoofdstad New Delhi nog nationaal protest in India. Daarbij werd opgeroepen tot strengere wetten om vrouwen te beschermen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content