In de VS is er toenemende bezorgdheid over het mogelijk gebruik door het terreurnetwerk al-Qaida van een nieuwe ingenieuze generatie van explosieve vloeistoffen.

De techniek zou erin bestaan gewone kledij in de explosieve vloeistof te dompelen, zodat de kledingstukken eenmaal ze droog zijn zelf explosief worden. Met de huidige veiligheidsmaatregelen is de techniek nog niet detecteerbaar.

Onderbroekbom

De nieuwe techniek zou door al-Qaida op het Arabische Schiereiland zijn ontwikkeld, waar de beruchte bommenmaker Ibrahim al-Asiri resideert.

Hij wordt beschouwd als 's werelds gevaarlijkste terrorist en geldt als het brein achter explosieve tuigen zoals de onderbroekbom en chirurgisch ingeplante lichaamsbommen.

Internationaal terreuralarm

Of de Amerikaanse bezorgdheid over deze nieuwe explosieven iets te maken heeft met het onlangs afgekondigde internationale terreuralarm is niet duidelijk.

De Verenigde Staten beslisten om een reeks ambassades en consulaten in vele landen te sluiten en een reiswaarschuwing aan Amerikanen in het buitenland uit te vaardigen. (Belga/TE)

In de VS is er toenemende bezorgdheid over het mogelijk gebruik door het terreurnetwerk al-Qaida van een nieuwe ingenieuze generatie van explosieve vloeistoffen. De techniek zou erin bestaan gewone kledij in de explosieve vloeistof te dompelen, zodat de kledingstukken eenmaal ze droog zijn zelf explosief worden. Met de huidige veiligheidsmaatregelen is de techniek nog niet detecteerbaar. Onderbroekbom De nieuwe techniek zou door al-Qaida op het Arabische Schiereiland zijn ontwikkeld, waar de beruchte bommenmaker Ibrahim al-Asiri resideert. Hij wordt beschouwd als 's werelds gevaarlijkste terrorist en geldt als het brein achter explosieve tuigen zoals de onderbroekbom en chirurgisch ingeplante lichaamsbommen. Internationaal terreuralarmOf de Amerikaanse bezorgdheid over deze nieuwe explosieven iets te maken heeft met het onlangs afgekondigde internationale terreuralarm is niet duidelijk. De Verenigde Staten beslisten om een reeks ambassades en consulaten in vele landen te sluiten en een reiswaarschuwing aan Amerikanen in het buitenland uit te vaardigen. (Belga/TE)