De toestand van het meisje dat zwaargewond werd aangetroffen bij de moordpartij in het oosten van Frankrijk, waarbij drie Britse toeristen en een Fransman om het leven kwamen, is gestabiliseerd. Dat zegt de Franse gendarmerie. Ze zou buiten levensgevaar zijn. Zij werd met een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis van Grenoble. Daar werd ze in de loop van de avond geopereerd.

De dokters menen dat ze binnen enkele dagen kan verhoord worden, aldus luitenant-kolonel Benoit Vinnemann.

'Kind te jong om iets te vertellen'

Het kind dat levend werd aangetroffen in de auto is te jong om te vertellen wat er gebeurd is. "De kleine spreekt Engels. Ze zegt lawaai gehoord te hebben, en geschreeuw, maar ze kan niets meer vertellen, ze is nog maar vier jaar oud", aldus de procureur van Annecy, Eric Maillaud. De kleuter werd door de ordediensten in veiligheid gebracht.

Het meisje had zich urenlang stilgehouden en werd rond middernacht door de speurders ontdekt, levend en wel. "Het kind is onder de lichamen gebleven gedurende bijna acht uur en heeft zich de hele tijd niet bewogen. We hebben ze pas gevonden toen we toegang hadden tot de 'crime scene'", aldus de procureur.

Britse familie en fietser uit de buurt neeregschoten

In de wagen lagen drie lijken: één man voorin en twee vrouwen op de achterbank. De identiteit van de slachtoffers is intussen bekend. Het gaat om een Britse familie die de vakantie doorbracht op de camping van Saint-Jorioz, bij het meer van Annecy.

De vader kon vrij snel geïdentificeerd worden, hij had zijn persoonsgegevens achtergelaten op de camping. Over de identiteit van de twee vrouwen blijft het gerecht nog op de vlakte, omdat het nog niet helemaal zeker is.

Naast de BMW met de lichamen met schotwonden in, twee vrouwen op de achterbank en een man voorin, werd ook een dode fietser aangetroffen. Het gaat om een bewoner van een naburige gemeente.

Kogelhulzen

Er werden ook een vijftiental kogelhulzen aangetroffen, waarschijnlijk afgevuurd met een automatisch geweer. "Rekening houdend met wat we zien, moeten we zeker voorkeur geven aan een criminele piste", aldus de procureur. Maar hij sluit niets uit, ook een familiedrama niet.

Franse ambassade in contact met Britse politie

Ook de Britten zijn formeel op de hoogte gebracht van deze mysterieuze moordzaak. "We zijn ingelicht en onderzoeken het met hoogdringendheid", aldus het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken. De Franse ambassade in Londen staat in contact met de Britse politie. (Belga/SD)

De toestand van het meisje dat zwaargewond werd aangetroffen bij de moordpartij in het oosten van Frankrijk, waarbij drie Britse toeristen en een Fransman om het leven kwamen, is gestabiliseerd. Dat zegt de Franse gendarmerie. Ze zou buiten levensgevaar zijn. Zij werd met een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis van Grenoble. Daar werd ze in de loop van de avond geopereerd. De dokters menen dat ze binnen enkele dagen kan verhoord worden, aldus luitenant-kolonel Benoit Vinnemann. 'Kind te jong om iets te vertellen'Het kind dat levend werd aangetroffen in de auto is te jong om te vertellen wat er gebeurd is. "De kleine spreekt Engels. Ze zegt lawaai gehoord te hebben, en geschreeuw, maar ze kan niets meer vertellen, ze is nog maar vier jaar oud", aldus de procureur van Annecy, Eric Maillaud. De kleuter werd door de ordediensten in veiligheid gebracht. Het meisje had zich urenlang stilgehouden en werd rond middernacht door de speurders ontdekt, levend en wel. "Het kind is onder de lichamen gebleven gedurende bijna acht uur en heeft zich de hele tijd niet bewogen. We hebben ze pas gevonden toen we toegang hadden tot de 'crime scene'", aldus de procureur. Britse familie en fietser uit de buurt neeregschotenIn de wagen lagen drie lijken: één man voorin en twee vrouwen op de achterbank. De identiteit van de slachtoffers is intussen bekend. Het gaat om een Britse familie die de vakantie doorbracht op de camping van Saint-Jorioz, bij het meer van Annecy. De vader kon vrij snel geïdentificeerd worden, hij had zijn persoonsgegevens achtergelaten op de camping. Over de identiteit van de twee vrouwen blijft het gerecht nog op de vlakte, omdat het nog niet helemaal zeker is. Naast de BMW met de lichamen met schotwonden in, twee vrouwen op de achterbank en een man voorin, werd ook een dode fietser aangetroffen. Het gaat om een bewoner van een naburige gemeente. KogelhulzenEr werden ook een vijftiental kogelhulzen aangetroffen, waarschijnlijk afgevuurd met een automatisch geweer. "Rekening houdend met wat we zien, moeten we zeker voorkeur geven aan een criminele piste", aldus de procureur. Maar hij sluit niets uit, ook een familiedrama niet. Franse ambassade in contact met Britse politieOok de Britten zijn formeel op de hoogte gebracht van deze mysterieuze moordzaak. "We zijn ingelicht en onderzoeken het met hoogdringendheid", aldus het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken. De Franse ambassade in Londen staat in contact met de Britse politie. (Belga/SD)