Slechts vijf Republikeinen stemden de motie samen met de 50 Democratische senatoren weg. Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat het effectief tot een impeachment van de ex-president zal komen, aangezien daarvoor een tweederdemeerderheid nodig is.

Het was de Republikeinse senator Rand Paul die de motie indiende omdat het afzettingsprocedure ongrondwettelijk is omdat Trump zijn ambt al op 20 januari had neergelegd.

De leider van de Democraten in de Senaat, Chuck Schumer, noemt de argumentatie van Paul 'gewoon fout'. Als zou kloppen wat Paul beweert, zou een president aan een impeachment of schorsing kunnen ontkomen door onmiddellijk voor het einde van zijn ambtstermijn misdaden tegen het land te begaan of door ontslag te nemen voordat een proces in de Senaat heeft plaatsgevonden, klinkt het.

Leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben een document met de aanklacht tegen oud-president Donald Trump maandag persoonlijk aan de Senaat bezorgd. Met het sturen van de aanklacht van het Lagerhuis naar het Hogerhuis van het parlement is het tweede impeachment-proces tegen Trump formeel van start gegaan. Het proces tegen Trump vanwege zijn rol in de bestorming van het Capitool op 6 januari, begint pas in de week van 8 februari zodat diens verdediging zich voldoende kan voorbereiden.

Volgens het NBC News heeft Mitch McConnell, fractieleider van de Republikeinen in de Senaat, vandaag/donderdag nog een ontmoeting met Trump in het zuiden van Florida. McConnell stemde voor de door Rand ingediende motie, nadat hij eerder had gezegd een schuldigbevinding van de oud-president niet uit te sluiten.

Slechts vijf Republikeinen stemden de motie samen met de 50 Democratische senatoren weg. Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat het effectief tot een impeachment van de ex-president zal komen, aangezien daarvoor een tweederdemeerderheid nodig is. Het was de Republikeinse senator Rand Paul die de motie indiende omdat het afzettingsprocedure ongrondwettelijk is omdat Trump zijn ambt al op 20 januari had neergelegd. De leider van de Democraten in de Senaat, Chuck Schumer, noemt de argumentatie van Paul 'gewoon fout'. Als zou kloppen wat Paul beweert, zou een president aan een impeachment of schorsing kunnen ontkomen door onmiddellijk voor het einde van zijn ambtstermijn misdaden tegen het land te begaan of door ontslag te nemen voordat een proces in de Senaat heeft plaatsgevonden, klinkt het.Leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden hebben een document met de aanklacht tegen oud-president Donald Trump maandag persoonlijk aan de Senaat bezorgd. Met het sturen van de aanklacht van het Lagerhuis naar het Hogerhuis van het parlement is het tweede impeachment-proces tegen Trump formeel van start gegaan. Het proces tegen Trump vanwege zijn rol in de bestorming van het Capitool op 6 januari, begint pas in de week van 8 februari zodat diens verdediging zich voldoende kan voorbereiden. Volgens het NBC News heeft Mitch McConnell, fractieleider van de Republikeinen in de Senaat, vandaag/donderdag nog een ontmoeting met Trump in het zuiden van Florida. McConnell stemde voor de door Rand ingediende motie, nadat hij eerder had gezegd een schuldigbevinding van de oud-president niet uit te sluiten.