De "complottheorie" waarin 57 procent van de Fransen geloven, volgt uit een peiling van het bureau CSA die is uitgevoerd voor enkele Franse media. 32 procent daarentegen meent dat de Franse socialist, die tot nog toe op kop lag in de peilingen voor de presidentsverkiezingen van 2012, geen slachtoffer is van een complot. 11 procent spreekt zich niet uit.

Complottheorie leeft onder de Fransen

De peiling gebeurde op maandag 16 mei bij een representatief staal van 1.007 Fransen van 18 jaar en ouder. Bij de socialistische achterban is het aantal 'believers' in de

complottheorie nog een stuk groter: 70 procent gelooft erin. 23 procent is niet die overtuiging toegedaan, 7 procent spreekt zich niet uit. Een kleine meerderheid van de ondervraagden (52 procent) wijst met de beschuldigde vinger naar de politici in deze zaak, 38 procent gelooft niet in de verantwoordelijkheid van de politiek.

Strauss-Kahn werd zaterdag opgepakt in New York en zit momenteel vast in de gevangenis van Rikers Island. (Belga)

De "complottheorie" waarin 57 procent van de Fransen geloven, volgt uit een peiling van het bureau CSA die is uitgevoerd voor enkele Franse media. 32 procent daarentegen meent dat de Franse socialist, die tot nog toe op kop lag in de peilingen voor de presidentsverkiezingen van 2012, geen slachtoffer is van een complot. 11 procent spreekt zich niet uit. Complottheorie leeft onder de Fransen De peiling gebeurde op maandag 16 mei bij een representatief staal van 1.007 Fransen van 18 jaar en ouder. Bij de socialistische achterban is het aantal 'believers' in de complottheorie nog een stuk groter: 70 procent gelooft erin. 23 procent is niet die overtuiging toegedaan, 7 procent spreekt zich niet uit. Een kleine meerderheid van de ondervraagden (52 procent) wijst met de beschuldigde vinger naar de politici in deze zaak, 38 procent gelooft niet in de verantwoordelijkheid van de politiek. Strauss-Kahn werd zaterdag opgepakt in New York en zit momenteel vast in de gevangenis van Rikers Island. (Belga)