Na de explosie in een voetgangerszone in het centrum van Lyon heeft de Franse politie vrijdagavond een foto verspreid van een verdachte. Op de afbeelding is een man met een fiets te zien die een donkere zonnebril, een korte, lichte broek en donker kledingstuk met lange mouwen draagt. Het gaat om een stilstaand beeld van een beveiligingscamera. De politie deed een oproep aan getuigen die mogelijk nuttige informatie over de man hebben, om zich te melden.

Niemand in levensgevaar

'We richten ons inderdaad op de piste van een bompakket', zo zei een woordvoerder van het parket eerder op de avond. De ontploffing vond plaats rond 17.30 uur in het centrum van de stad. De gewonden, onder wie een meisje van acht jaar, werden naar het ziekenhuis gebracht, maar geen van hen verkeert in levensgevaar. De omgeving is door de politie afgesloten. Iedereen die in de buurt woont, is geëvacueerd.

De Franse president Emmanuel Macron is ervan overtuigd dat de explosie van vrijdagavond in Lyon een aanslag was. 'Er is een aanslag gepleegd in Lyon', zo liet Macron weten in een interview met de Youtube-ster Hugo Travers. 'Het is niet aan mij om een balans op te maken, maar vooralsnog zijn er geen dodelijke slachtoffers.'

Volgens enkele Franse nieuwsmedia zouden de gewonden geraakt zijn door onder meer spijkers, wat erop wijst dat het om een zelfgemaakt bom gaat.

Volgens Le Figaro zijn ook het leger en de ontmijningsdienst aanwezig. De politie is vrijdagavond met man en macht op zoek naar een man. Volgens lokale media zou de verdachte op een fiets gevlucht zijn. Een bron dichtbij het onderzoek sprak van een man van 30 à 35 jaar die zich in de buurt ophield op het moment van de feiten.

Ordediensten in Lyon op 24 mei 2019. © Reuters
Na de explosie in een voetgangerszone in het centrum van Lyon heeft de Franse politie vrijdagavond een foto verspreid van een verdachte. Op de afbeelding is een man met een fiets te zien die een donkere zonnebril, een korte, lichte broek en donker kledingstuk met lange mouwen draagt. Het gaat om een stilstaand beeld van een beveiligingscamera. De politie deed een oproep aan getuigen die mogelijk nuttige informatie over de man hebben, om zich te melden.'We richten ons inderdaad op de piste van een bompakket', zo zei een woordvoerder van het parket eerder op de avond. De ontploffing vond plaats rond 17.30 uur in het centrum van de stad. De gewonden, onder wie een meisje van acht jaar, werden naar het ziekenhuis gebracht, maar geen van hen verkeert in levensgevaar. De omgeving is door de politie afgesloten. Iedereen die in de buurt woont, is geëvacueerd.De Franse president Emmanuel Macron is ervan overtuigd dat de explosie van vrijdagavond in Lyon een aanslag was. 'Er is een aanslag gepleegd in Lyon', zo liet Macron weten in een interview met de Youtube-ster Hugo Travers. 'Het is niet aan mij om een balans op te maken, maar vooralsnog zijn er geen dodelijke slachtoffers.'Volgens enkele Franse nieuwsmedia zouden de gewonden geraakt zijn door onder meer spijkers, wat erop wijst dat het om een zelfgemaakt bom gaat. Volgens Le Figaro zijn ook het leger en de ontmijningsdienst aanwezig. De politie is vrijdagavond met man en macht op zoek naar een man. Volgens lokale media zou de verdachte op een fiets gevlucht zijn. Een bron dichtbij het onderzoek sprak van een man van 30 à 35 jaar die zich in de buurt ophield op het moment van de feiten.