De dader bij de schietpartij op een videogametoernooi in Jacksonville, in de Amerikaanse staat Florida, heeft alleen gehandeld. 'We hebben één verdachte in deze zaak. De man is ter plekke overleden', aldus de sheriff van Jacksonville, Mike Williams.

Volgens Williams is de vermoedelijke dader de 24-jarige David Katz uit Baltimore, in de staat Maryland, die voor het gamingtoernooi in Jacksonville was. Hij gebruike minstens één pistool en zou zichzelf van het leven hebben beroofd. Over zijn motief is nog geen duidelijkheid.

Williams bevestigt dat er drie doden zijn gevallen, onder wie de dader. Daarnaast raakten minstens elf mensen gewond, van wie er negen schotwondes hebben.

De schietpartij gebeurde in de GLHF Game Bar in het winkelcentrum The Jacksonville Landing. Daar vond een officieel toernooi plaats van het American Football-game Madden NFL 19, dat door spelontwikkelaar Electronic Arts (EA) was georganiseerd. Het evenement werd gelivestreamd op het internet.

'Dit is een afschuwelijke situatie', reageerde EA al op Twitter. 'Ons diepste medeleven gaat uit naar alle betrokkenen.'

De dader bij de schietpartij op een videogametoernooi in Jacksonville, in de Amerikaanse staat Florida, heeft alleen gehandeld. 'We hebben één verdachte in deze zaak. De man is ter plekke overleden', aldus de sheriff van Jacksonville, Mike Williams. Volgens Williams is de vermoedelijke dader de 24-jarige David Katz uit Baltimore, in de staat Maryland, die voor het gamingtoernooi in Jacksonville was. Hij gebruike minstens één pistool en zou zichzelf van het leven hebben beroofd. Over zijn motief is nog geen duidelijkheid. Williams bevestigt dat er drie doden zijn gevallen, onder wie de dader. Daarnaast raakten minstens elf mensen gewond, van wie er negen schotwondes hebben.De schietpartij gebeurde in de GLHF Game Bar in het winkelcentrum The Jacksonville Landing. Daar vond een officieel toernooi plaats van het American Football-game Madden NFL 19, dat door spelontwikkelaar Electronic Arts (EA) was georganiseerd. Het evenement werd gelivestreamd op het internet. 'Dit is een afschuwelijke situatie', reageerde EA al op Twitter. 'Ons diepste medeleven gaat uit naar alle betrokkenen.'