Ten noorden van Bagdad openden gewapende mannen het vuur op een groep jonge sjiieten. Er vielen zes doden. Op een markt in Bakoeba, ook ten noorden van de hoofdstad, werd een legerkapitein gedood en op een weg nabij de stad kwam een vrouw om door een bom. Bij twee aanslagen met bomauto's in Bagdad vielen in totaal zeker dertien doden en meer dan vijftig gewonden.

Woensdag al waren acht aanslagen met bomauto's geteld in Bagdad, waarbij er zeker elf doden vielen.

Sinds het begin van het jaar vielen er al meer dan 2500 doden in Irak, het hoogste aantal in vijf jaar. Op 30 april vinden er parlementsverkiezingen plaats in het land. (Belga/TV)

Ten noorden van Bagdad openden gewapende mannen het vuur op een groep jonge sjiieten. Er vielen zes doden. Op een markt in Bakoeba, ook ten noorden van de hoofdstad, werd een legerkapitein gedood en op een weg nabij de stad kwam een vrouw om door een bom. Bij twee aanslagen met bomauto's in Bagdad vielen in totaal zeker dertien doden en meer dan vijftig gewonden.Woensdag al waren acht aanslagen met bomauto's geteld in Bagdad, waarbij er zeker elf doden vielen.Sinds het begin van het jaar vielen er al meer dan 2500 doden in Irak, het hoogste aantal in vijf jaar. Op 30 april vinden er parlementsverkiezingen plaats in het land. (Belga/TV)