In het populaire toeristische kustplaatsje Puri worden windsnelheden tot meer dan 170 kilometer per uur, orkaancategorie 4, gemeten.

De cycloon zal op drie tot vier uur tijd over de regio razen, liet de noodhulpcoördinator van Odisha, Bishnupada Sethi, weten. Op het pad van Fani wonen naar schatting meer dan 100 miljoen mensen.

Beelden op Twitter uit Bhubaneswar, waar vorig jaar het WK hockey plaatsvond.

Er wordt verwacht dat storm met windsnelheden tot 160 en 180 kilometer per uur zal afzwakken en naar het oosten zal draaien richting West-Bengalen en Bangladesh. De autoriteiten raden mensen aan om binnen te blijven.

Zeker 147 treinen die langs de kust van Andhra Pradesh, West-Bengalen en Odisha rijden, zijn geannuleerd en ook het vliegverkeer is voor 24 uur stilgelegd.

De lokale overheid evacueerde meer dan 1,2 miljoen mensen die in kwetsbare gebieden wonen, onder wie ook 1.000 zwangere vrouwen. Zij werden naar ziekenhuizen gebracht.

In het populaire toeristische kustplaatsje Puri worden windsnelheden tot meer dan 170 kilometer per uur, orkaancategorie 4, gemeten.De cycloon zal op drie tot vier uur tijd over de regio razen, liet de noodhulpcoördinator van Odisha, Bishnupada Sethi, weten. Op het pad van Fani wonen naar schatting meer dan 100 miljoen mensen.Beelden op Twitter uit Bhubaneswar, waar vorig jaar het WK hockey plaatsvond.Er wordt verwacht dat storm met windsnelheden tot 160 en 180 kilometer per uur zal afzwakken en naar het oosten zal draaien richting West-Bengalen en Bangladesh. De autoriteiten raden mensen aan om binnen te blijven. Zeker 147 treinen die langs de kust van Andhra Pradesh, West-Bengalen en Odisha rijden, zijn geannuleerd en ook het vliegverkeer is voor 24 uur stilgelegd. De lokale overheid evacueerde meer dan 1,2 miljoen mensen die in kwetsbare gebieden wonen, onder wie ook 1.000 zwangere vrouwen. Zij werden naar ziekenhuizen gebracht.