Meer dan 700 Tunesische vrouwen hebben zich volgens lokale veiligheidsexperten aangesloten bij de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Dat aantal noemde voorzitter Badra Gaaloul van het Internationaal Centrum voor Veiligheids- en Militairpolitieke en Strategische Studies op de onafhankelijke radiozender Mosaique fm.

Meeste jihadisten

De Tunesische regering gaat ervan uit dat inmiddels 3.000 staatsburgers in de rangen van IS vechten. Daarmee komen de meeste buitenlandse IS-jihadisten uit het kleine Noord-Afrikaanse land, waar begin 2011 de Arabische Lente begon. De cijfers zijn langs onafhankelijke zijde moeilijk te controleren.

IS heeft inmiddels grote delen van Irak en Syrië in handen en heeft ook takken in andere Arabische landen. (Belga/WB)

Meer dan 700 Tunesische vrouwen hebben zich volgens lokale veiligheidsexperten aangesloten bij de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS). Dat aantal noemde voorzitter Badra Gaaloul van het Internationaal Centrum voor Veiligheids- en Militairpolitieke en Strategische Studies op de onafhankelijke radiozender Mosaique fm.De Tunesische regering gaat ervan uit dat inmiddels 3.000 staatsburgers in de rangen van IS vechten. Daarmee komen de meeste buitenlandse IS-jihadisten uit het kleine Noord-Afrikaanse land, waar begin 2011 de Arabische Lente begon. De cijfers zijn langs onafhankelijke zijde moeilijk te controleren. IS heeft inmiddels grote delen van Irak en Syrië in handen en heeft ook takken in andere Arabische landen. (Belga/WB)