In hoofdstad Ankara werd een groep aanhangers van de AKP-partij van premier Recep Tayyip Erdogan geviseerd.

De politie moest in de lucht vuren om de vechtende menigte uit elkaar te krijgen. Veertien personen werden gearresteerd.

In de zuidoostelijke provincie Batman werden 34 personen opgepakt die druk uitoefenden op de kiezers om op pro-Koerdische partijen te stemmen. In Viransehir, eveneens in het zuidoosten, heeft een onafhankelijke kandidaat twee agenten aangevallen.

Zowat 50 miljoen Turken kiezen zondag een nieuw parlement. De AKP-partij van premier Erdogan stevent wellicht af op een ruime overwinning. (Belga)

In hoofdstad Ankara werd een groep aanhangers van de AKP-partij van premier Recep Tayyip Erdogan geviseerd. De politie moest in de lucht vuren om de vechtende menigte uit elkaar te krijgen. Veertien personen werden gearresteerd. In de zuidoostelijke provincie Batman werden 34 personen opgepakt die druk uitoefenden op de kiezers om op pro-Koerdische partijen te stemmen. In Viransehir, eveneens in het zuidoosten, heeft een onafhankelijke kandidaat twee agenten aangevallen. Zowat 50 miljoen Turken kiezen zondag een nieuw parlement. De AKP-partij van premier Erdogan stevent wellicht af op een ruime overwinning. (Belga)