Er raakten ook tientallen mensen gewond, aldus het Observatorium dat waarschuwt voor een oplopende balans gezien het hoge aantal zwaargewonden. De slachtoffers zouden vooral burgers zijn.

Provinciegouverneur Talal Barazi gewaagt van zeventien doden en 29 gewonden. Homs staat in essentie onder controle van het regeringsleger en is geregeld het toneel van bomaanslagen.

De aanslag komt er kort nadat de Syrische president Bashar Al-Assad te kennen gaf voor een wapenstilstand te zijn "als die periode dan niet misbruikt wordt door de terroristen om hun positie te versterken".

Er raakten ook tientallen mensen gewond, aldus het Observatorium dat waarschuwt voor een oplopende balans gezien het hoge aantal zwaargewonden. De slachtoffers zouden vooral burgers zijn. Provinciegouverneur Talal Barazi gewaagt van zeventien doden en 29 gewonden. Homs staat in essentie onder controle van het regeringsleger en is geregeld het toneel van bomaanslagen.De aanslag komt er kort nadat de Syrische president Bashar Al-Assad te kennen gaf voor een wapenstilstand te zijn "als die periode dan niet misbruikt wordt door de terroristen om hun positie te versterken".