De Griekse kustwacht heeft vrijdag nog eens 20 lijken uit het water gehaald. De balans van intussen drie schipbreuken tussen de Turkse en Griekse kust is opgelopen tot 44 doden, onder wie 20 kinderen. Dat maakte de kustwacht bekend.

De nieuwe slachtoffers kwamen om nadat hun vaartuig was gekapseisd voor het eiland Kalolimnos. Daarbij kwamen 34 mensen om het leven.

Zeven anderen verdronken toen hun boot strandde voor de kust van Farmakonisi, terwijl de Turkse kustwacht de lichamen van drie kinderen uit het water haalde na een derde schipbreuk voor Didim, aldus het Turkse persagentschap Dogan. (

Winterse weersomstandigheden

Ondanks de winterse weersomstandigheden blijven vluchtelingen en migranten de oversteek van de Turkse kust naar Europa maken in vluchtelingenboten. Volgens de Internationale

Organisatie voor de Migratie (IOM) kwamen 77 mensen om het leven tijdens die oversteek tussen 1 en 18 januari. (Belga/TE)

De Griekse kustwacht heeft vrijdag nog eens 20 lijken uit het water gehaald. De balans van intussen drie schipbreuken tussen de Turkse en Griekse kust is opgelopen tot 44 doden, onder wie 20 kinderen. Dat maakte de kustwacht bekend.De nieuwe slachtoffers kwamen om nadat hun vaartuig was gekapseisd voor het eiland Kalolimnos. Daarbij kwamen 34 mensen om het leven. Zeven anderen verdronken toen hun boot strandde voor de kust van Farmakonisi, terwijl de Turkse kustwacht de lichamen van drie kinderen uit het water haalde na een derde schipbreuk voor Didim, aldus het Turkse persagentschap Dogan. ( Ondanks de winterse weersomstandigheden blijven vluchtelingen en migranten de oversteek van de Turkse kust naar Europa maken in vluchtelingenboten. Volgens de Internationale Organisatie voor de Migratie (IOM) kwamen 77 mensen om het leven tijdens die oversteek tussen 1 en 18 januari. (Belga/TE)