Dat blijkt uit een nieuwe balans donderdagnamiddag. Alleen al in de zuidelijke staat Alabama verloren minstens 130 mensen het leven. Ook in de staten Mississippi en Tennessee zijn telkens meer dan 30 doden geteld.

President Barack Obama beval woensdagavond dat de regering "snel moet handelen" om hulp te bieden aan deze staat.

De noodtoestand is afgekondigd in de staten Alabama, Arkansas, Kentucky, Mississippi - waar elf mensen het leven lieten - Missouri, Tennessee en Oklahoma. De gouverneurs van deze staten hebben gevraagd dat de Nationale Garde kan deelnemen aan de reddingsoperaties.

De nationale meteorologische dienst had gewaarschuwd voor een "hoog risico" op tornado's, hagel, plotse overstromingen en blikseminslagen in het zuiden van de VS tussen woensdag 12.00 uur GMT en donderdag 02.00 uur GMT.

In totaal kan het noodweer tot 21 Amerikaanse staten treffen, in een zone die zich uitstrekt van de Grote Meren tot de Golf van Mexico en de Atlantische kust.

De stad Tuscaloosa werd voor de tweede keer binnen twaalf dagen getroffen door een tornado.

Enkel dinsdag al werden meer dan 50 tornado's geteld. In sommige streken viel tussen zaterdag en dinsdag tot 45 cm neerslag.

In Missouri werden honderden personen geëvacueerd na dijkbreuken, vooral van de Black River in Poplar Bluff. (Belga)

Op sites zoals Youtube of Twitter zijn er al heel veel amateurbeelden te zien.

Loading Storify...

Noodweer Verenigde Staten

By Stijn F., 7 hours ago

TwitterEmail

Embed story

Embed this story: " type="text" />

Send

From:

To:

powered by Storify

Dat blijkt uit een nieuwe balans donderdagnamiddag. Alleen al in de zuidelijke staat Alabama verloren minstens 130 mensen het leven. Ook in de staten Mississippi en Tennessee zijn telkens meer dan 30 doden geteld. President Barack Obama beval woensdagavond dat de regering "snel moet handelen" om hulp te bieden aan deze staat. De noodtoestand is afgekondigd in de staten Alabama, Arkansas, Kentucky, Mississippi - waar elf mensen het leven lieten - Missouri, Tennessee en Oklahoma. De gouverneurs van deze staten hebben gevraagd dat de Nationale Garde kan deelnemen aan de reddingsoperaties. De nationale meteorologische dienst had gewaarschuwd voor een "hoog risico" op tornado's, hagel, plotse overstromingen en blikseminslagen in het zuiden van de VS tussen woensdag 12.00 uur GMT en donderdag 02.00 uur GMT. In totaal kan het noodweer tot 21 Amerikaanse staten treffen, in een zone die zich uitstrekt van de Grote Meren tot de Golf van Mexico en de Atlantische kust. De stad Tuscaloosa werd voor de tweede keer binnen twaalf dagen getroffen door een tornado. Enkel dinsdag al werden meer dan 50 tornado's geteld. In sommige streken viel tussen zaterdag en dinsdag tot 45 cm neerslag. In Missouri werden honderden personen geëvacueerd na dijkbreuken, vooral van de Black River in Poplar Bluff. (Belga) Op sites zoals Youtube of Twitter zijn er al heel veel amateurbeelden te zien.Loading Storify...Noodweer Verenigde StatenBy Stijn F., 7 hours ago TwitterEmailEmbed storyEmbed this story: " type="text" /> SendFrom: To:powered by Storify