Dat zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve. Dinsdag en woensdag gaat de ontruiming verder.

1.918 vluchtelingen werden met bussen naar de verschillende opvangcentra in Frankrijk gebracht; daarnaast werden ook ongeveer 400 onbegeleide minderjarigen ondergebracht in voorlopige opvangcentra. Frankrijk hoopt de minderjarigen met familie in Groot-Brittannië naar de andere kant van het Kanaal te kunnen brengen.

Volgens de laatste telling verbleven er net voor de ontruiming nog tussen de 6.000 à 8.000 mensen in het kamp. De eerste dag van de ontruiming verliep volgens Cazeneuve "rustig en beheerst".

Ongeveer 1.250 politieagenten moesten de ontruiming in goede banen leiden. Voor de komende dagen, het wegbrengen van de migranten gaat dinsdag en woensdag verder, verwachten hulporganisaties heel wat meer weerwerk van een harde kern migranten die het kamp weigeren te verlaten. (Belga/JH)

Dat zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve. Dinsdag en woensdag gaat de ontruiming verder. 1.918 vluchtelingen werden met bussen naar de verschillende opvangcentra in Frankrijk gebracht; daarnaast werden ook ongeveer 400 onbegeleide minderjarigen ondergebracht in voorlopige opvangcentra. Frankrijk hoopt de minderjarigen met familie in Groot-Brittannië naar de andere kant van het Kanaal te kunnen brengen. Volgens de laatste telling verbleven er net voor de ontruiming nog tussen de 6.000 à 8.000 mensen in het kamp. De eerste dag van de ontruiming verliep volgens Cazeneuve "rustig en beheerst". Ongeveer 1.250 politieagenten moesten de ontruiming in goede banen leiden. Voor de komende dagen, het wegbrengen van de migranten gaat dinsdag en woensdag verder, verwachten hulporganisaties heel wat meer weerwerk van een harde kern migranten die het kamp weigeren te verlaten. (Belga/JH)