Duizenden studenten betoogden zaterdag in de straten van Dhaka en eisten een betere veiligheid op de wegen van Bangladesh. Het was de zevende dag op rij dat er manifestaties waren voor een veiliger wegennetwerk. Ze protesteerden nadat vorig weekend twee studenten om het leven kwamen toen ze werden aangereden door een bus die te snel reed.

De betoging van zaterdag liep echter uit de hand. Volgens getuigen gebruikte de politie rubberen kogels en traangas. Volgens een dokter raakten liefst 115 demonstranten gewond. Een student meldde aan lokale media dat de manifestatie vreedzaam verliep en dat de betogers toch hard aangepakt werden door de politie.

Duizenden studenten betoogden zaterdag in de straten van Dhaka en eisten een betere veiligheid op de wegen van Bangladesh. Het was de zevende dag op rij dat er manifestaties waren voor een veiliger wegennetwerk. Ze protesteerden nadat vorig weekend twee studenten om het leven kwamen toen ze werden aangereden door een bus die te snel reed. De betoging van zaterdag liep echter uit de hand. Volgens getuigen gebruikte de politie rubberen kogels en traangas. Volgens een dokter raakten liefst 115 demonstranten gewond. Een student meldde aan lokale media dat de manifestatie vreedzaam verliep en dat de betogers toch hard aangepakt werden door de politie.