Eerder op de dag hadden ook al verschillende Amerikaanse media gemeld dat de kaap van 100.000 doden was overschreden. Intussen is ook de teller van de Johns Hopkins Universiteit gevolgd, door melding te maken van 100.047 overlijdens.

De Verenigde Staten zijn het land met het hoogste dodental door covid-19.

In het land zijn ook al bijna 1,7 miljoen mensen besmet geraakt met het nieuwe coronavirus, zo blijkt nog uit de gegevens van dezelfde universiteit. Ongeveer 385.000 inwoners van de VS zijn wel alweer genezen.

Experts denken dat het werkelijke aantal besmettingen en overlijdens in het land hoger ligt dan de officiële cijfers aangeven.

Eerder op de dag hadden ook al verschillende Amerikaanse media gemeld dat de kaap van 100.000 doden was overschreden. Intussen is ook de teller van de Johns Hopkins Universiteit gevolgd, door melding te maken van 100.047 overlijdens. De Verenigde Staten zijn het land met het hoogste dodental door covid-19.In het land zijn ook al bijna 1,7 miljoen mensen besmet geraakt met het nieuwe coronavirus, zo blijkt nog uit de gegevens van dezelfde universiteit. Ongeveer 385.000 inwoners van de VS zijn wel alweer genezen. Experts denken dat het werkelijke aantal besmettingen en overlijdens in het land hoger ligt dan de officiële cijfers aangeven.