Meer Amerikanen willen naar Nieuw-Zeeland verhuizen na verkiezing Trump

© Reuters

Een dag nadat Donald Trump tot Amerikaans president werd verkozen, zochten al 56.000 Amerikanen informatie op over hoe ze naar Nieuw-Zeeland kunnen verhuizen – dat is bijna 25 keer zoveel als op andere dagen.

De immigratieautoriteiten in Nieuw-Zeeland zien na de verkiezing van Donald Trump massale interesse van Amerikanen om te emigreren. Bijna 25 keer zoveel Amerikanen als gewoonlijk hebben op de website informatie over de immigratievoorwaarden opgezocht, zo maakten de Nieuw-Zeelandse autoriteiten bekend. Na het referendum over de Brexit stelde Nieuw-Zeeland een soortgelijke tendens vast.

Normaal zijn er 2.300 geïnteresseerden uit de VS per dag. Nu ging het om meer dan 56.000 in 24 uur tijd. Een andere website die informeert over het leven, studies en investeringsmogelijkheden in Nieuw-Zeeland, kreeg in plaats van de gewoonlijke 1.500 meer dan 70.000 bezoekers uit de VS. Websites in Canada en Australië kregen heel wat aanvragen uit de Verenigde Staten. De Canadese immigratiewebsite crashte zelfs even.

(Belga/SK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content