'Ik voel mee met de slachtoffers van aanranding en verkrachting', zei Kellyanne Conway, één van de bekendste medewerksters van de Amerikaanse president Donald Trump, in een interview met CNN dat ging over Brett Kavanaugh, kandidaat-rechter voor het Amerikaanse hooggerechtshof, die beschuldigd wordt van aanranding. 'Ik ben zelf een slachtoffer van seksueel geweld,' zo gaf ze even later toe.

Maar volgens Conway moeten dergelijke schandalen niet gepolitiseerd worden, en moeten de beschuldigingen aan het adres van Kavanaugh niet gezien worden als deel van de #MeToo-beweging. 'Dit is niet Bill Cosby. Dit is niet eens Bill Clinton,' aldus Conway. 'Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag.'

De 51-jarige Kellyanne Conway is één van de bekendste medewerksters in het Witte Huis. Ze onderhoudt ook goede relaties met de Amerikaanse media, in tegenstelling tot verschillende van haar collega's.

De journalist van CNN reageerde zichtbaar verrast op haar bekentenis en betuigde zijn medeleven. Nochtans maakte Conway enkele jaren geleden ook al allusie op mogelijk misbruik door leden van het Amerikaanse Congres.

'Ik voel mee met de slachtoffers van aanranding en verkrachting', zei Kellyanne Conway, één van de bekendste medewerksters van de Amerikaanse president Donald Trump, in een interview met CNN dat ging over Brett Kavanaugh, kandidaat-rechter voor het Amerikaanse hooggerechtshof, die beschuldigd wordt van aanranding. 'Ik ben zelf een slachtoffer van seksueel geweld,' zo gaf ze even later toe. Maar volgens Conway moeten dergelijke schandalen niet gepolitiseerd worden, en moeten de beschuldigingen aan het adres van Kavanaugh niet gezien worden als deel van de #MeToo-beweging. 'Dit is niet Bill Cosby. Dit is niet eens Bill Clinton,' aldus Conway. 'Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag.'De 51-jarige Kellyanne Conway is één van de bekendste medewerksters in het Witte Huis. Ze onderhoudt ook goede relaties met de Amerikaanse media, in tegenstelling tot verschillende van haar collega's. De journalist van CNN reageerde zichtbaar verrast op haar bekentenis en betuigde zijn medeleven. Nochtans maakte Conway enkele jaren geleden ook al allusie op mogelijk misbruik door leden van het Amerikaanse Congres.