De toespraak van Melania Trump bevatte enkele zelfde paragrafen uit een redevoering van Michelle Obama. 'Melania Trump heeft veel sympathie voor de Democratische first lady', verklaarde Meredith Mc Iver in een mededeling van het Trump-team woensdag.

Melania had haar telefonisch enkele passages uit de toespraak van Michelle Obama als voorbeeld voorgelezen over welke boodschap ze bij de conventie wilde meegeven. 'Ik had die opgeschreven en later in een ontwerp overgenomen, die uiteindelijk de definitieve toespraak werd', verklaarde Mc Iver. 'Ik heb de toespraak van mrs. Obama niet gecontroleerd. Dat was mijn fout en ik voel me verschrikkelijk over de door mij veroorzaakte chaos'. Het was allemaal niet kwaad bedoeld. Trump heeft haar ontslag niet aanvaard, zei Mc Iver.

Trump en zijn team beweerden vanaf de eerste opmerkingen tot woensdag met allerhande rechtvaardigingen dat er van plagiaat geen sprake was. De Republikeinse presidentskandidaat wees met beschuldigende vinger naar de media, die alles kunstmatig opblazen. (Belga/KVDA)

De toespraak van Melania Trump bevatte enkele zelfde paragrafen uit een redevoering van Michelle Obama. 'Melania Trump heeft veel sympathie voor de Democratische first lady', verklaarde Meredith Mc Iver in een mededeling van het Trump-team woensdag.Melania had haar telefonisch enkele passages uit de toespraak van Michelle Obama als voorbeeld voorgelezen over welke boodschap ze bij de conventie wilde meegeven. 'Ik had die opgeschreven en later in een ontwerp overgenomen, die uiteindelijk de definitieve toespraak werd', verklaarde Mc Iver. 'Ik heb de toespraak van mrs. Obama niet gecontroleerd. Dat was mijn fout en ik voel me verschrikkelijk over de door mij veroorzaakte chaos'. Het was allemaal niet kwaad bedoeld. Trump heeft haar ontslag niet aanvaard, zei Mc Iver. Trump en zijn team beweerden vanaf de eerste opmerkingen tot woensdag met allerhande rechtvaardigingen dat er van plagiaat geen sprake was. De Republikeinse presidentskandidaat wees met beschuldigende vinger naar de media, die alles kunstmatig opblazen. (Belga/KVDA)