Het was de eerste keer dat de twee elkaar zagen sinds May premier van het Verenigd Koninkrijk is. May heeft tijdens het gesprek de hoop uitgedrukt dat ze 'ondanks de meningsverschillen op bepaalde vlakken, op een open en eerlijke manier kunnen communiceren', klinkt het in de persmededeling.

Sinds 2006 zitten de verhoudingen tussen Rusland en het Verenigd Koninkrijk in het slop door de vergiftiging van de Russische spion Alexander Litvinenko, die voor de KGB in Londen werkte. Nu zijn May en Poetin et eens dat Britse en Russische burgers aan dezelfde bedreigingen door het terrorisme zijn blootgesteld. Daarom is vooral bij de veiligheid in het luchtverkeer de samenwerking tussen beide landen van groot belang. 'Beiden kijken ernaar uit om elkaar op de volgende G20-top in China volgende maand te zien', klinkt het nog. (BELGA/JVL)

Het was de eerste keer dat de twee elkaar zagen sinds May premier van het Verenigd Koninkrijk is. May heeft tijdens het gesprek de hoop uitgedrukt dat ze 'ondanks de meningsverschillen op bepaalde vlakken, op een open en eerlijke manier kunnen communiceren', klinkt het in de persmededeling. Sinds 2006 zitten de verhoudingen tussen Rusland en het Verenigd Koninkrijk in het slop door de vergiftiging van de Russische spion Alexander Litvinenko, die voor de KGB in Londen werkte. Nu zijn May en Poetin et eens dat Britse en Russische burgers aan dezelfde bedreigingen door het terrorisme zijn blootgesteld. Daarom is vooral bij de veiligheid in het luchtverkeer de samenwerking tussen beide landen van groot belang. 'Beiden kijken ernaar uit om elkaar op de volgende G20-top in China volgende maand te zien', klinkt het nog. (BELGA/JVL)