Theresa May heeft dat aan haar ambtswoning in Downing Street 10 in Londen aangekondigd na haar bezoek aan de Queen in Buckingham Palace. Ze wil samenwerken met 'de vrienden en bondgenoten' van de Noord-Ierse Democratic Unionist Party (DUP) om de 'zekerheid te bieden' die het land nodig heeft, al is nog niet duidelijk hoe die samenwerking er concreet zal uitzien.

Samen zijn beide partijen goed voor 329 van de 650 zetels in het Lagerhuis, een nipte meerderheid dus.

Brexit

Wat de brexit betreft, zei May dat de onderhandelingen met de Europese Unie gewoon doorgaan volgens planning. De officiële onderhandelingen starten op 19 juni.

Een paar dagen later bespreken de Europese staats- en regeringsleiders de kwestie op een Europese top.

De premier wil een deal uit de brand slepen die 'werkt voor iedereen in dit land' en die 'welvaart op lange termijn garandeert'. 'Dat is waar het volk vorige juni voor gestemd heeft en dat is wat we zullen leveren. Laten we nu aan het werk gaan.'

Verloren

Volgens May, die zelf vervroegde verkiezingen had afgekondigd in de hoop een sterker mandaat te krijgen, is haar Conservative Party de enige partij die een 'legitieme' regering kan vormen. De Tories verloren hun absolute meerderheid in het Lagerhuis, maar blijven wel de grootste partij. Ook Jeremy Corbyn van Labour, de grote winnaar van de verkiezingen, had gezegd dat hij 'klaar was om het land te dienen'.

Verschillende politieke kopstukken, onder wie Corbyn en ook Tim Farron van de Liberal Democrats, vinden dat May moet opstappen na de verkiezingsnederlaag.

De Britse premier Theresa May heeft na de verkiezingen van donderdag in haar nieuwe regering enkele politici op sleutelposten behouden, zo heeft de openbare omroep BBC vrijdag gemeld.

Boris Johnson blijft op Buitenlandse Zaken, Amber Rudd op Binnenlandse Zaken en Michael Fallon op Defensie. De portefeuille van Financiën blijft in handen van Philip Hammond. David Davis blijft verantwoordelijk voor de brexit-onderhandelingen.

Theresa May heeft dat aan haar ambtswoning in Downing Street 10 in Londen aangekondigd na haar bezoek aan de Queen in Buckingham Palace. Ze wil samenwerken met 'de vrienden en bondgenoten' van de Noord-Ierse Democratic Unionist Party (DUP) om de 'zekerheid te bieden' die het land nodig heeft, al is nog niet duidelijk hoe die samenwerking er concreet zal uitzien. Samen zijn beide partijen goed voor 329 van de 650 zetels in het Lagerhuis, een nipte meerderheid dus.Wat de brexit betreft, zei May dat de onderhandelingen met de Europese Unie gewoon doorgaan volgens planning. De officiële onderhandelingen starten op 19 juni. Een paar dagen later bespreken de Europese staats- en regeringsleiders de kwestie op een Europese top.De premier wil een deal uit de brand slepen die 'werkt voor iedereen in dit land' en die 'welvaart op lange termijn garandeert'. 'Dat is waar het volk vorige juni voor gestemd heeft en dat is wat we zullen leveren. Laten we nu aan het werk gaan.'Volgens May, die zelf vervroegde verkiezingen had afgekondigd in de hoop een sterker mandaat te krijgen, is haar Conservative Party de enige partij die een 'legitieme' regering kan vormen. De Tories verloren hun absolute meerderheid in het Lagerhuis, maar blijven wel de grootste partij. Ook Jeremy Corbyn van Labour, de grote winnaar van de verkiezingen, had gezegd dat hij 'klaar was om het land te dienen'.Verschillende politieke kopstukken, onder wie Corbyn en ook Tim Farron van de Liberal Democrats, vinden dat May moet opstappen na de verkiezingsnederlaag. De Britse premier Theresa May heeft na de verkiezingen van donderdag in haar nieuwe regering enkele politici op sleutelposten behouden, zo heeft de openbare omroep BBC vrijdag gemeld.Boris Johnson blijft op Buitenlandse Zaken, Amber Rudd op Binnenlandse Zaken en Michael Fallon op Defensie. De portefeuille van Financiën blijft in handen van Philip Hammond. David Davis blijft verantwoordelijk voor de brexit-onderhandelingen.