Precies drie maanden geleden werd het land getroffen door een zware aardbeving en een tsunami, waarop een nucleaire ramp in de centrale van Fukushima volgde. Zowat 87.000 mensen moesten het gebied verlaten.

Burgerbewegingen en non-profitorganisaties riepen de beleidsmakers op het gebruik van kernenergie te stoppen.

De organisatoren van de manifestaties verklaarden dat er bij de betogingen tegen nucleaire energie opmerkelijk meer jonge mensen en vrouwen aanwezig zijn dan bij andere demonstraties in Japan.

"Na meer dan negentig dagen is de situatie nog steeds erg gevaarlijk", aldus Makoto Yanagida, een leider van een groep die strijdt tegen kernenergie. (Belga)

Precies drie maanden geleden werd het land getroffen door een zware aardbeving en een tsunami, waarop een nucleaire ramp in de centrale van Fukushima volgde. Zowat 87.000 mensen moesten het gebied verlaten. Burgerbewegingen en non-profitorganisaties riepen de beleidsmakers op het gebruik van kernenergie te stoppen. De organisatoren van de manifestaties verklaarden dat er bij de betogingen tegen nucleaire energie opmerkelijk meer jonge mensen en vrouwen aanwezig zijn dan bij andere demonstraties in Japan. "Na meer dan negentig dagen is de situatie nog steeds erg gevaarlijk", aldus Makoto Yanagida, een leider van een groep die strijdt tegen kernenergie. (Belga)