Zo hebben Amerikaanse waarnemers op gezag van getuigenissen en satellietbeelden donderdag bekendgemaakt. Volgens de ngo SSP, gesticht door de Amerikaanse acteur George Clooney, bevinden de massagraven zich in de regio Kadoegli, de hoofdstad van Zuid-Kordofan, de enige olierijke Soedanese deelstaat.

De lijken zijn van de markt van Kadoegli en twee naburige plaatsen naar graven gebracht op minder dan een km van de plaats Tilo.

Sinds 5 juni zijn er botsingen tussen het Soedanese regeringsleger met elementen van het vroegere Zuid-Soedanese rebellenleger in Zuid-Kordofan. Dat vormde het strijdperk van de burgeroorlog tussen het noorden en het zuiden. (Belga/SD)

Bekijk hier de satelietbeelden van de massagraven: http://www.satsentinel.org/

Zo hebben Amerikaanse waarnemers op gezag van getuigenissen en satellietbeelden donderdag bekendgemaakt. Volgens de ngo SSP, gesticht door de Amerikaanse acteur George Clooney, bevinden de massagraven zich in de regio Kadoegli, de hoofdstad van Zuid-Kordofan, de enige olierijke Soedanese deelstaat. De lijken zijn van de markt van Kadoegli en twee naburige plaatsen naar graven gebracht op minder dan een km van de plaats Tilo. Sinds 5 juni zijn er botsingen tussen het Soedanese regeringsleger met elementen van het vroegere Zuid-Soedanese rebellenleger in Zuid-Kordofan. Dat vormde het strijdperk van de burgeroorlog tussen het noorden en het zuiden. (Belga/SD)