In het centrum en het zuiden van China hebben de autoriteiten al meer dan een half miljoen mensen geëvacueerd in zeven provincies na overstromingen veroorzaakt door hevige regenval. Volgens de regering zijn de overstromingen in sommige gebieden de ergste sinds 1955. In de provincie Zhejiang braken twee dijken waardoor 21 dorpen onder water liepen.

Sinds 3 juni zijn officieel 105 doden geteld door de overstromingen en modderstromen. 65 mensen zijn vermist.

In het oosten van China werden dan weer 122.400 inwoners geëvacueerd naar minder kwetsbare gebieden.

China wordt jaarlijks getroffen door hevige regenval en overstromingen. In 2010 zorgde het noodweer voor 4.300 doden of vermisten.

Voedselprijzen

De overstromingen komen er na maanden van vernietigende droogte in het centrum en het noorden van het land. Sommige gebieden langs de Yangtze rivier hadden te kampen met de ergste droogte in een halve eeuw. Ondanks de huidige revenval zal er in China een groot voedseltekort volgen, wat mogelijk een invloed heeft op de prijzen in de hele wereld. (TE)

In het centrum en het zuiden van China hebben de autoriteiten al meer dan een half miljoen mensen geëvacueerd in zeven provincies na overstromingen veroorzaakt door hevige regenval. Volgens de regering zijn de overstromingen in sommige gebieden de ergste sinds 1955. In de provincie Zhejiang braken twee dijken waardoor 21 dorpen onder water liepen. Sinds 3 juni zijn officieel 105 doden geteld door de overstromingen en modderstromen. 65 mensen zijn vermist. In het oosten van China werden dan weer 122.400 inwoners geëvacueerd naar minder kwetsbare gebieden. China wordt jaarlijks getroffen door hevige regenval en overstromingen. In 2010 zorgde het noodweer voor 4.300 doden of vermisten. Voedselprijzen De overstromingen komen er na maanden van vernietigende droogte in het centrum en het noorden van het land. Sommige gebieden langs de Yangtze rivier hadden te kampen met de ergste droogte in een halve eeuw. Ondanks de huidige revenval zal er in China een groot voedseltekort volgen, wat mogelijk een invloed heeft op de prijzen in de hele wereld. (TE)