Dat moet blijken uit een reportage die BBC Panorama maandag uitzendt.

In de geheime kampen worden gevangenen zwaar mishandeld, zo zeggen ex-gedetineerden. Ze zouden er geslagen en geschopt worden en de vrouwen verkracht; geboeide gevangenen worden regelmatig gebeten door honden.

Bloeddiamanten
Volgens getuigen bestaan de kampen al zeker drie jaar. De autoriteiten willen geen commentaar geven op de beschuldigingen.

In 2008 werd de handel in bloeddiamanten uit Zimbabwe aan banden gelegd. Net nu overweegt de Europese Unie om diamanten van twee mijnen in de Marangeregio opnieuw toe te laten op de internationale markten. (Belga/TE)

Dat moet blijken uit een reportage die BBC Panorama maandag uitzendt. In de geheime kampen worden gevangenen zwaar mishandeld, zo zeggen ex-gedetineerden. Ze zouden er geslagen en geschopt worden en de vrouwen verkracht; geboeide gevangenen worden regelmatig gebeten door honden. Bloeddiamanten Volgens getuigen bestaan de kampen al zeker drie jaar. De autoriteiten willen geen commentaar geven op de beschuldigingen.In 2008 werd de handel in bloeddiamanten uit Zimbabwe aan banden gelegd. Net nu overweegt de Europese Unie om diamanten van twee mijnen in de Marangeregio opnieuw toe te laten op de internationale markten. (Belga/TE)