Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in de nacht van maandag op dinsdag bekendgemaakt. De datum volgt op 'een akkoord met de politieke partijen', zo citeert het Marokkaanse persagentschap MAP bevoegd minister Taieb Cherkaoui.

De definitieve datum werd vastgelegd tijdens een vergadering tussen de verantwoordelijken van een twintigtal politieke partijen van meerderheid en oppositie. Ook minister Cherkaoui tekende present, aldus politieke bronnen. Volgens Cherkaoui zal verder overleg volgen rond de modaliteiten en voorbereidingen van de stembusgang.

Referendum

Eerder circuleerde nog de datum van 11 november. Het vooruitschuiven van de verkiezingen - die normaal pas in de herfst van 2012 georganiseerd moeten worden - vloeit voort uit het referendum van 1 juli over een nieuwe grondwet. Die moet in nasleep van de Arabische Lente meer publieke vrijheden invoeren. (Belga/SD)

Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in de nacht van maandag op dinsdag bekendgemaakt. De datum volgt op 'een akkoord met de politieke partijen', zo citeert het Marokkaanse persagentschap MAP bevoegd minister Taieb Cherkaoui. De definitieve datum werd vastgelegd tijdens een vergadering tussen de verantwoordelijken van een twintigtal politieke partijen van meerderheid en oppositie. Ook minister Cherkaoui tekende present, aldus politieke bronnen. Volgens Cherkaoui zal verder overleg volgen rond de modaliteiten en voorbereidingen van de stembusgang. ReferendumEerder circuleerde nog de datum van 11 november. Het vooruitschuiven van de verkiezingen - die normaal pas in de herfst van 2012 georganiseerd moeten worden - vloeit voort uit het referendum van 1 juli over een nieuwe grondwet. Die moet in nasleep van de Arabische Lente meer publieke vrijheden invoeren. (Belga/SD)