Het referendum volgt na maandenlang protest voor meer democratie. Meer dan 13 miljoen mensen mogen hun stem uitbrengen voor of tegen de nieuwe grondwet die de huidige versie van 1996 moet vervangen.

In heel het land hebben zowat 40.000 stembureaus de deuren geopend. Marokkanen die in het buitenland wonen, kunnen eveneens hun stem uitbrengen in ambassades of consulaten.

Mohammed VI

De nieuwe grondwet komt er op initiatief van koning Mohammed VI, als antwoord op de massale betogingen die geïnspireerd zijn door de revoluties in Tunesië en Egypte. Erin vervat is onder meer het inperken van de koninklijke macht, meer rechten voor minderheden en het erkennen van het Berbers als officiële taal naast het Arabisch. (Belga/SD)

Het referendum volgt na maandenlang protest voor meer democratie. Meer dan 13 miljoen mensen mogen hun stem uitbrengen voor of tegen de nieuwe grondwet die de huidige versie van 1996 moet vervangen. In heel het land hebben zowat 40.000 stembureaus de deuren geopend. Marokkanen die in het buitenland wonen, kunnen eveneens hun stem uitbrengen in ambassades of consulaten. Mohammed VI De nieuwe grondwet komt er op initiatief van koning Mohammed VI, als antwoord op de massale betogingen die geïnspireerd zijn door de revoluties in Tunesië en Egypte. Erin vervat is onder meer het inperken van de koninklijke macht, meer rechten voor minderheden en het erkennen van het Berbers als officiële taal naast het Arabisch. (Belga/SD)