Dat meldt de Marokkaanse politie op dinsdag. De vrijwilligers hadden een filmpje gedeeld van hun werk op een bouwterrein in een dorp in de buurt van Taroudant, waarin ze onder een stralende zon in korte broek te zien zijn.

De man zal volgens de politie worden vervolgd voor 'het aanzetten tot terroristische daden'. Het filmpje van de vrijwilligers lokte echter veel boze reacties uit.

Ook Ali El Asri, van de regerende Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD) uitte zijn woede om de kledijkeuze van de vrijwilligers op Facebook. Vele andere commentaren daarentegen prezen echter de 'toewijding' van de vrijwilligers die 'het werk kwamen doen in plaats van de lokale leiders'.

De jonge vrijwilligers werkten samen met een lokale vereniging, leggen ze uit in het filmpje. 'De mensen zijn erg aardig en vriendelijk, ik hou van Marokko', zei Luna, een van de jongeren die in de video werd geïnterviewd.

De vrijwilligers werkten in Marokko voor Bouworde vzw. Volgens de organisatie zijn de jongeren ter plaatse op geen enkel moment in gevaar geweest. Dat meldt de VRT.

Dat meldt de Marokkaanse politie op dinsdag. De vrijwilligers hadden een filmpje gedeeld van hun werk op een bouwterrein in een dorp in de buurt van Taroudant, waarin ze onder een stralende zon in korte broek te zien zijn.De man zal volgens de politie worden vervolgd voor 'het aanzetten tot terroristische daden'. Het filmpje van de vrijwilligers lokte echter veel boze reacties uit. Ook Ali El Asri, van de regerende Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD) uitte zijn woede om de kledijkeuze van de vrijwilligers op Facebook. Vele andere commentaren daarentegen prezen echter de 'toewijding' van de vrijwilligers die 'het werk kwamen doen in plaats van de lokale leiders'. De jonge vrijwilligers werkten samen met een lokale vereniging, leggen ze uit in het filmpje. 'De mensen zijn erg aardig en vriendelijk, ik hou van Marokko', zei Luna, een van de jongeren die in de video werd geïnterviewd.De vrijwilligers werkten in Marokko voor Bouworde vzw. Volgens de organisatie zijn de jongeren ter plaatse op geen enkel moment in gevaar geweest. Dat meldt de VRT.