De Marokkaanse koning Mohammed VI heeft de verleende gratie aan een Spaanse pedofiel ingetrokken. Ondertussen is de pedoseksueel Daniel Galvan Vina in Spanje gearresteerd.

De Marokkaanse koning Mohammed VI had vorige week op verzoek van de Spaanse koning Juan Carlos aan een groep van 48 Spaanse gevangen gratie verleend. Het ging voornamelijk om drugsdealers. Maar onder de gevangen zat ook een pedofiel die elf minderjarigen tussen de tien en vijftien jaar had aangerand.

Gewelddadige confrontatie

Hoewel het een traditie is dat de koning op 30 juli ter gelegenheid van Troonfeest gevangen gratie verleend, brak er een hevig volksprotest los, toen bekend raakte dat de Spaanse pedofiel Daniel Galvan Vina ook vrijgelaten zou worden.

In de Marokkaanse hoofdstad Rabat raakte de gemoederen zo verhit dat zestig personen in het ziekenhuis belanden na een gewelddadige confrontatie tussen actievoerders en de ordetroepen. Ook in Spanje verhitte de zaak de gemoederen.

Opgepakt in Murcia

De Marokkaanse koning gaf te kennen niet op de hoogte te zijn van de misdaden van sommige gevangen en kwam dus terug op zijn beslissing. "De koning heeft beslist de gratie van Daniel Galvan Vina in te trekken', luidt het in een mededeling van het paleis. "De koning was niet op de hoogte dat de man veroordeeld was voor dertig jaar cel."

De pedofiel heeft Marokko na de gratie meteen verlaten, maar is ondertussen opgepakt in de Spaanse stad Murcia. Het is de eerste keer dat de Marokkaanse koning een verleende gratie opnieuw intrekt. (AVE)

De Marokkaanse koning Mohammed VI heeft de verleende gratie aan een Spaanse pedofiel ingetrokken. Ondertussen is de pedoseksueel Daniel Galvan Vina in Spanje gearresteerd.De Marokkaanse koning Mohammed VI had vorige week op verzoek van de Spaanse koning Juan Carlos aan een groep van 48 Spaanse gevangen gratie verleend. Het ging voornamelijk om drugsdealers. Maar onder de gevangen zat ook een pedofiel die elf minderjarigen tussen de tien en vijftien jaar had aangerand. Gewelddadige confrontatie Hoewel het een traditie is dat de koning op 30 juli ter gelegenheid van Troonfeest gevangen gratie verleend, brak er een hevig volksprotest los, toen bekend raakte dat de Spaanse pedofiel Daniel Galvan Vina ook vrijgelaten zou worden. In de Marokkaanse hoofdstad Rabat raakte de gemoederen zo verhit dat zestig personen in het ziekenhuis belanden na een gewelddadige confrontatie tussen actievoerders en de ordetroepen. Ook in Spanje verhitte de zaak de gemoederen.Opgepakt in MurciaDe Marokkaanse koning gaf te kennen niet op de hoogte te zijn van de misdaden van sommige gevangen en kwam dus terug op zijn beslissing. "De koning heeft beslist de gratie van Daniel Galvan Vina in te trekken', luidt het in een mededeling van het paleis. "De koning was niet op de hoogte dat de man veroordeeld was voor dertig jaar cel." De pedofiel heeft Marokko na de gratie meteen verlaten, maar is ondertussen opgepakt in de Spaanse stad Murcia. Het is de eerste keer dat de Marokkaanse koning een verleende gratie opnieuw intrekt. (AVE)