Denk aan wat Marlboro en Gauloises betekenden voor de tabakindustrie. Dat soort internationaal herkenbaar merk willen de initiatiefnemers ook bereiken met hun Marley Natural.

Het gaat, volgens een aankondiging op de Today Show, de ochtendshow van de Amerikaanse zender NBC, om een heel serieuze onderneming, gevestigd in Seattle, met een logo van de mensen die ook het Starbuckslogo bedachten, met afgeborstelde ondernemers die hun oog hebben laten vallen op een industrie die wereldwijd, legaal of illegaal, honderden miljarden dollars oplevert. De bedoeling is in te spelen op de toenemende legalisering van cannabis, en klaar te staan met een betrouwbaar, natuurlijk product.

De productie vindt plaats in Canada, op Vancouver Island, en vanaf eind 2015 zou er over de wereld geleverd kunnen worden. Dat laatste vergt nog wel onderzoek, want de wetgeving verschilt per land en in een grote markt als de VS zelfs per staat.

E-joints

Er zal vooral cannabis verkocht worden, "een premium merk geworteld in het leven en de erfenis" van Bob Marley, met voor de liefhebbers ook de mix die de persoonlijke voorkeur van de Jamaicaanse zanger wegdroeg. Daarnaast worden ook cannabiscrèmes en iets dat de vergelijking kan doorstaan met de e-sigaret gepromoot - een soort e-joint.

Brendan Kennedy, tijdens de Today Show, /
Brendan Kennedy, tijdens de Today Show © /

"Bob Marley begon de strijd voor legalisering meer dan vijftig jaar geleden", aldus Brendan Kennedy, de baas van Marley Natural tijdens de Today Show, "We gaan hem helpen om de strijd af te maken."

"Het is maar normaal dat vader deel uitmaakt van deze onderneming", aldus Cedella Marley, 47, de oudste dochter van de muzikant. Zoals hij zou zeggen: 'Make way for the positive day'."

Het spreekt vanzelf dat de muziek van Marley, die in 1981 stierf, een prominente rol krijgt in de publiciteit van Marley Natural.

In de Today Show kwam al een kritische kanttekening van een activist die decennialang de tabaklobby bestreden heeft en die nu vreest dat de cannabislobby even krachtig en even leugenachtig zal worden.

Denk aan wat Marlboro en Gauloises betekenden voor de tabakindustrie. Dat soort internationaal herkenbaar merk willen de initiatiefnemers ook bereiken met hun Marley Natural.Het gaat, volgens een aankondiging op de Today Show, de ochtendshow van de Amerikaanse zender NBC, om een heel serieuze onderneming, gevestigd in Seattle, met een logo van de mensen die ook het Starbuckslogo bedachten, met afgeborstelde ondernemers die hun oog hebben laten vallen op een industrie die wereldwijd, legaal of illegaal, honderden miljarden dollars oplevert. De bedoeling is in te spelen op de toenemende legalisering van cannabis, en klaar te staan met een betrouwbaar, natuurlijk product. De productie vindt plaats in Canada, op Vancouver Island, en vanaf eind 2015 zou er over de wereld geleverd kunnen worden. Dat laatste vergt nog wel onderzoek, want de wetgeving verschilt per land en in een grote markt als de VS zelfs per staat.Er zal vooral cannabis verkocht worden, "een premium merk geworteld in het leven en de erfenis" van Bob Marley, met voor de liefhebbers ook de mix die de persoonlijke voorkeur van de Jamaicaanse zanger wegdroeg. Daarnaast worden ook cannabiscrèmes en iets dat de vergelijking kan doorstaan met de e-sigaret gepromoot - een soort e-joint."Bob Marley begon de strijd voor legalisering meer dan vijftig jaar geleden", aldus Brendan Kennedy, de baas van Marley Natural tijdens de Today Show, "We gaan hem helpen om de strijd af te maken.""Het is maar normaal dat vader deel uitmaakt van deze onderneming", aldus Cedella Marley, 47, de oudste dochter van de muzikant. Zoals hij zou zeggen: 'Make way for the positive day'."Het spreekt vanzelf dat de muziek van Marley, die in 1981 stierf, een prominente rol krijgt in de publiciteit van Marley Natural.In de Today Show kwam al een kritische kanttekening van een activist die decennialang de tabaklobby bestreden heeft en die nu vreest dat de cannabislobby even krachtig en even leugenachtig zal worden.