Marine Le Pen twijfelde eerst zelf nog of ze de 500 benodigde handtekeningen wel zou kunnen verzamelen, maar is daar nu toch in geslaagd. Eerder beschuldigde ze de grote partijen er van druk uit te oefenen op de lokale bestuurders om haar geen steunbetuiging toe te kennen.

De presidentskandidaten hebben nog tot 16 maart om de benodigde handtekeningen voor te leggen aan het Grondwettelijk Hof.

Sarkozy voor het eerst voor in de peilingen

Volgens een recente peiling zou Le Pen in de eerste stemronde een derde plaats halen met 16 procent van de stemmen. In die peiling scoorde huidig president Nicolas Sarkozy voor het eerst beter dan zijn socialistische rivaal François Hollande.

Sarkozy zou in de eerste ronde 28,5 van de stemmen binnenrijven terwijl Hollande 27 procent van de stemmen zou vergaren.

In de tweede stemronde blijft Sarkozy echter nog wel op een tweede plaatse hangen met 45,5 procent terwijl Hollande de verkiezingen zou winnen met 54,5 procent. (BELGA/PC)

Marine Le Pen twijfelde eerst zelf nog of ze de 500 benodigde handtekeningen wel zou kunnen verzamelen, maar is daar nu toch in geslaagd. Eerder beschuldigde ze de grote partijen er van druk uit te oefenen op de lokale bestuurders om haar geen steunbetuiging toe te kennen. De presidentskandidaten hebben nog tot 16 maart om de benodigde handtekeningen voor te leggen aan het Grondwettelijk Hof. Sarkozy voor het eerst voor in de peilingen Volgens een recente peiling zou Le Pen in de eerste stemronde een derde plaats halen met 16 procent van de stemmen. In die peiling scoorde huidig president Nicolas Sarkozy voor het eerst beter dan zijn socialistische rivaal François Hollande. Sarkozy zou in de eerste ronde 28,5 van de stemmen binnenrijven terwijl Hollande 27 procent van de stemmen zou vergaren. In de tweede stemronde blijft Sarkozy echter nog wel op een tweede plaatse hangen met 45,5 procent terwijl Hollande de verkiezingen zou winnen met 54,5 procent. (BELGA/PC)