De Franse ex-premier Manuel Valls wil de overstap maken van de PS naar de politieke beweging van pas verkozen president Emmanuel Macron. De 54-jarige Valls wil zich bij de parlementsverkiezingen van volgende maand kandidaat stellen voor La République En Marche in het kiesdistrict Essonne, zo heeft hij dinsdagochtend aangekondigd in een radio-interview bij het Franse RTL.

Valls was bij de afgelopen presidentsverkiezingen nog kandidaat voor de Parti Socialiste, maar daar moest hij het afleggen tegen Benoît Hamon. Bij de eerste stemronde van de presidentsverkiezingen had Valls al zijn steun uitgesproken voor Emmanuel Macron, en dus niet Hamon.

Macron moet de kandidatuur van Valls nog wel goedkeuren.

De Franse ex-premier Manuel Valls wil de overstap maken van de PS naar de politieke beweging van pas verkozen president Emmanuel Macron. De 54-jarige Valls wil zich bij de parlementsverkiezingen van volgende maand kandidaat stellen voor La République En Marche in het kiesdistrict Essonne, zo heeft hij dinsdagochtend aangekondigd in een radio-interview bij het Franse RTL. Valls was bij de afgelopen presidentsverkiezingen nog kandidaat voor de Parti Socialiste, maar daar moest hij het afleggen tegen Benoît Hamon. Bij de eerste stemronde van de presidentsverkiezingen had Valls al zijn steun uitgesproken voor Emmanuel Macron, en dus niet Hamon. Macron moet de kandidatuur van Valls nog wel goedkeuren.