'Dit voorstel is volgens de regels goedgekeurd door het politieke bureau van de communistische partij', verklaarde de Cubaanse president Miguel Diaz-Canel toen hij de naam van Marrero voorstelde aan de parlementsleden.

Het parlement, dat twee gewone zittingen per jaar houdt, kwam vrijdag en zaterdag bijeen om een aantal wijzigingen in het kader van de herziening van de grondwet uit te voeren, waaronder de herinvoering van de post van regeringsleider.

De premier kan leiders en functionarissen van het centrale staatsbestuur benoemen of vervangen en zal het werk van de provinciegouverneurs controleren.

'Dit voorstel is volgens de regels goedgekeurd door het politieke bureau van de communistische partij', verklaarde de Cubaanse president Miguel Diaz-Canel toen hij de naam van Marrero voorstelde aan de parlementsleden. Het parlement, dat twee gewone zittingen per jaar houdt, kwam vrijdag en zaterdag bijeen om een aantal wijzigingen in het kader van de herziening van de grondwet uit te voeren, waaronder de herinvoering van de post van regeringsleider. De premier kan leiders en functionarissen van het centrale staatsbestuur benoemen of vervangen en zal het werk van de provinciegouverneurs controleren.