Ongeveer 300 agenten versperren de toegang tot terminal 1, van waaruit zowel binnenlandse als internationale vluchten vertrekken. Ze zijn het niet eens met een beslissing van president Andrés Manuel Lopez Obrador om de Mexicaanse federale politie af te schaffen en een nieuwe militaire macht op te richten.

Vrijdag vond eerder een grote manifestatie plaats, waardoor het verkeer tussen de luchthaven en het centrum van de hoofdstad verstoord was. Verschillende passagiers moesten te voet hun tocht naar de luchthaven verderzetten.

De internationale luchthaven Benito Juarez is een van de grootste in Latijns-Amerika.

Ongeveer 300 agenten versperren de toegang tot terminal 1, van waaruit zowel binnenlandse als internationale vluchten vertrekken. Ze zijn het niet eens met een beslissing van president Andrés Manuel Lopez Obrador om de Mexicaanse federale politie af te schaffen en een nieuwe militaire macht op te richten. Vrijdag vond eerder een grote manifestatie plaats, waardoor het verkeer tussen de luchthaven en het centrum van de hoofdstad verstoord was. Verschillende passagiers moesten te voet hun tocht naar de luchthaven verderzetten. De internationale luchthaven Benito Juarez is een van de grootste in Latijns-Amerika.