Mandela heeft in het verleden al verschillende woelige waters doorzwommen, en volgens de eerste berichten zal hij zich ook dit maal door zijn longontsteking slaan.

De 94-jarige Mandela werd woensdagavond opgenomen in het ziekenhuis -welk ziekenhuis houdt de familie Mandela uit de media- met een zware longontsteking. Het is niet de eerste keer dat 'Madiba' door de kwaal getroffen wordt. Vorig jaar lag de man ook al een tijdje met longproblemen in het ziekenhuis.

"Hij heeft goed ontbeten" "Hij is in goeden doen, maakt veel vooruitgang en heeft deze ochtend alvast een zeer stevig ontbijt genuttigd", maakte het kabinet van de huidige president, Jacob Zuma, bekend. "Er is voorlopig geen reden tot paniek. Al moeten we ons er bewust van zijn dat Mandela wel echt heel erg oud is, en misschien wel eens kan 'vertrekken'."

De bezorgdheid om Mandela's gezondheid, beperkt zich niet enkel tot Zuid-Afrika. De Amerikaanse president Barack Obama liet al weten dat hij erg begaan is met Mandela. "Hij zit in onze gedachten en gebeden."

Mandela werd in 1994 de eerste zwarte president van Zuid-Afrika. Hij sinds de jaren 60 in de gevangenis omdat hij de strijd opnam tegen het apartheidsregime dat in het toenmalige Zuid-Afrika heerste. Volgens artsen heeft zijn tijd in gevangenschap, waarin hij onder meer in de steenmijn van Robben Eiland moest werken, een zware impact op zijn lichaam gehad. (EA)

Mandela heeft in het verleden al verschillende woelige waters doorzwommen, en volgens de eerste berichten zal hij zich ook dit maal door zijn longontsteking slaan. De 94-jarige Mandela werd woensdagavond opgenomen in het ziekenhuis -welk ziekenhuis houdt de familie Mandela uit de media- met een zware longontsteking. Het is niet de eerste keer dat 'Madiba' door de kwaal getroffen wordt. Vorig jaar lag de man ook al een tijdje met longproblemen in het ziekenhuis. "Hij heeft goed ontbeten" "Hij is in goeden doen, maakt veel vooruitgang en heeft deze ochtend alvast een zeer stevig ontbijt genuttigd", maakte het kabinet van de huidige president, Jacob Zuma, bekend. "Er is voorlopig geen reden tot paniek. Al moeten we ons er bewust van zijn dat Mandela wel echt heel erg oud is, en misschien wel eens kan 'vertrekken'." De bezorgdheid om Mandela's gezondheid, beperkt zich niet enkel tot Zuid-Afrika. De Amerikaanse president Barack Obama liet al weten dat hij erg begaan is met Mandela. "Hij zit in onze gedachten en gebeden." Mandela werd in 1994 de eerste zwarte president van Zuid-Afrika. Hij sinds de jaren 60 in de gevangenis omdat hij de strijd opnam tegen het apartheidsregime dat in het toenmalige Zuid-Afrika heerste. Volgens artsen heeft zijn tijd in gevangenschap, waarin hij onder meer in de steenmijn van Robben Eiland moest werken, een zware impact op zijn lichaam gehad. (EA)